×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Boël voelt zich gesteund in zaak koning Albert II

'Koning Albert algemeen beschouwd als biologische vader'

Boël voelt zich gesteund in zaak koning Albert II

Delphine Boël ziet de uitspraak van het Hof van Beroep als een enorme steun in de rug. Dat heeft een vertrouweling van de buitenechtelijke dochter van koning Albert II gezegd tegen Het Nieuwsblad, dat daarover dinsdag bericht.


Delphine Boël wil dat de Belgische koning-emeritus zijn vaderschap erkent, maar na vijf jaar juridische strijd was ze uitgeput. Ze bleef weliswaar geloven in een goede afloop, maar haar werk als kunstenares begon er onder te lijden. "Alle tijd die ze verloor aan de rechtszaken en besprekingen met haar advocaten, kon ze niet besteden aan haar kunst. Ze had het gevoel: als het hof van beroep - het was haar laatste hoop - me ongelijk geeft, moet ik er misschien mee kappen.”Het Hof in Brussel bepaalde eind vorige maand dat Jacques Boël zowel biologisch - zoals eerder al was vastgesteld - als juridisch niet de vader van Delphine (50) is. Koning Albert, van wie algemeen wordt aangenomen dat hij de biologische vader is, moet binnen drie maanden DNA-materiaal afstaan. Advocaten van Albert, die in de jaren zestig en zeventig een relatie had met Delphine's moeder barones Sybille de Selys Longchamps, bestuderen de gerechtelijke uitspraak nog.Delphine krijgt ondertussen veel steun van haar moeder, zo weet Het Nieuwsblad. Adhesie-betuigingen uit republikeinse hoek bevallen minder. "Ze vindt het belangrijk dat mensen weten dat ze niet antimonarchistisch is, maar juist heel royalistisch. Ze heeft diep respect voor koning Filip. Die zit opgescheept met een imagoprobleem voor de monarchie, waaraan niet hij, maar zijn voorganger schuldig is. Delphine heeft echt het beste voor met Filip.”
06 november 2018 - 14:36 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties