×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

'Koning Filip heeft te veel grasvelden'

'Koning Filip heeft te veel grasvelden'

Koning Filip heeft te veel grasvelden in de koninklijke tuinen in Laken. Dat vindt een tuinconsulent uit Brugge die de Belgische vorst een brief heeft geschreven met de vraag om meer bloemen te planten, meldt VTM. Louis De Jaeger wil zo de strijd aangaan tegen bijensterfte.


'Ik vraag maar een kleine geste. Ik denk wel dat ze het zullen doen', aldus De Jaeger. 'Ik zou niet weten waarom ze het niet zouden doen'.

Rondom het Kasteel van Laken, de residentie van koning Filip en koningin Mathilde en hun kinderen, liggen vele grasvelden. Volgens De Jaeger zouden daar beter bloemen kunnen staan om bijen te lokken. 'Er is een massale bijensterfte', legt hij uit. 'Tachtig procent van alle landbouwgewassen zijn volledig afhankelijk van bijen. Als bijen de plantjes niet bevruchten zullen mensen met een stokje van plant naar plant moeten gaan om die te bevruchten'.

Het paleis heeft zelf nog niet gereageerd op de oproep van de tuinconsulent.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
01 mei 2018 - 11:00 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties