×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Mathilde bezoekt Ghana

Koningin Mathilde bezoekt Ghana

Koningin Mathilde gaat begin volgende maand op werkbezoek in Ghana. Mathilde reist naar West-Afrika in haar hoedanigheid van pleitbezorger van de Verenigde Naties op het gebied van de duurzame ontwikkelingsdoelen die de lidstaten in 2015 met elkaar hebben afgesproken.


Van 7 tot en met 9 februari bekijkt de Belgische vorstin tal van projecten die met de doelen te maken hebben, zoals kwaliteitsonderwijs, gezondheid en de empowerment van vrouwen. Volgens het Belgische hof zal Mathilde in Ghana 'lokale initiatieven aanmoedigen die een reële impact hebben op het dagelijkse leven en gaat ze in gesprek met lokale gemeenschappen'.

Koningin Mathilde is sinds januari 2016 één van de in totaal zeventien bijzondere pleitbezorgers van de VN. 'Ik heb twee prioriteiten: kwalitatief onderwijs en gezondheid, met een accent op mentale gezondheid, dat zijn mijn twee accenten in duurzame ontwikkeling', zei Mathilde vorig jaar tegen de VRT.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
09 januari 2018 - 09:22 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties