×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning Filip roept op tot verwondering

Koning Filip roept op tot verwondering

Koning Filip heeft zondag in zijn kersttoespraak opgeroepen met 'verwondering'naar de wereld te kijken en oog te hebben voor de natuur en de vele positieve verhalen in de samenleving. Daaruit kunnen we volgens de Belgische vorst kracht putten om 'niet toe te geven aan steriel cynisme en onverschilligheid'.


'Ondanks persoonlijke problemen, de onveiligheid en de verstoring van de politieke evenwichten in de wereld, moeten we de zaken anders durven te bekijken. Met een blik, die meer ziet dan wat er ontbreekt, dan wat er niet is. Met verwondering', zei de koning.

Filip liet zich voor zijn kersttoespraak inspireren door zijn ontmoeting met kinderen die hem opzochten in het paleis en zijn werkbezoek aan een zorgcentrum in Holsbeek, waar bijzondere aandacht wordt besteed aan het verbinden van de bewoners met de buurt en het dorpsleven. 'Zo kunnen kijken naar het ouder worden, is een bron van hoop. Met verwondering kijken naar de schoonheid van het leven zorgt ervoor dat je zelf beter leeft en dat je anderen kunt helpen het leven beter te beleven.'

De koning noemde de onrust in de wereld. 'Er zijn hoe langer hoe meer haarden van spanning en crisis. Meer dan ooit hebben we nood aan verwondering. Voor onze kinderen en voor hun toekomst. Laten we daar samen voor kiezen.'

Koning Filip hield zijn kersttoespraak voor het eerst zittend, voor de open haard in het Kasteel van Laken.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
24 december 2017 - 13:46 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties