×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Astrid praat over antipersoonsmijnen

Prinses Astrid praat over antipersoonsmijnen

Prinses Astrid neemt dinsdag in Wenen deel aan een vergadering over antipersoonsmijnen. Dat zijn landmijnen die vlak onder de grond worden begraven en ontploffen als er iemand overheen loopt. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de landen die een speciaal verdrag hebben ondertekend over deze landmijnen.


België heeft het verbod op antipersoonsmijnen al in 1995 ingevoerd en vervult sindsdien een voortrekkersrol in de strijd tegen dit type landmijn. Prinses Astrid is daarbij betrokken. De prinses zal op de vergadering onder meer een panel over de bijstand aan slachtoffers van antipersoonsmijnen openen.

De Belgische royal is sinds 2013 gezant van de Conventie van Ottawa. In die Canadese stad werd in 1997 een verdrag getekend om antipersoonsmijnen in de ban te doen.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
19 december 2017 - 09:31 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties