×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Astrid praat over antipersoonsmijnen

Prinses Astrid praat over antipersoonsmijnen

Prinses Astrid neemt dinsdag in Wenen deel aan een vergadering over antipersoonsmijnen. Dat zijn landmijnen die vlak onder de grond worden begraven en ontploffen als er iemand overheen loopt. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de landen die een speciaal verdrag hebben ondertekend over deze landmijnen.


België heeft het verbod op antipersoonsmijnen al in 1995 ingevoerd en vervult sindsdien een voortrekkersrol in de strijd tegen dit type landmijn. Prinses Astrid is daarbij betrokken. De prinses zal op de vergadering onder meer een panel over de bijstand aan slachtoffers van antipersoonsmijnen openen.

De Belgische royal is sinds 2013 gezant van de Conventie van Ottawa. In die Canadese stad werd in 1997 een verdrag getekend om antipersoonsmijnen in de ban te doen.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
19 december 2017 - 09:31 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties