×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Laurent noemt sanctie disproportioneel

Laurent noemt sanctie disproportioneel

Prins Laurent heeft via zijn advocaat gereageerd op het voorstel van de Belgische regering om zijn jaartoelage met 15 procent te verminderen. De jongere broer van koning Filip noemt de maatregel 'disproportioneel'.


Volgens Laurents raadsman Laurent Arnauts komt het 'bedrag van 46.000 euro de facto overeen met zo goed als de hele jaarlijkse nettobezoldiging van de prins', aldus de advocaat tegenover Belga. Arnauts wijst erop dat de dotatie moeilijk in te krimpen is omdat Laurent er ook bijvoorbeeld personeel van moet betalen.

Laurent werd afgelopen zomer weer op het matje geroepen toen hij opnieuw zonder toestemming van de regering op pad ging. Dit keer bezocht hij de Chinese ambassade om het negentigjarig bestaan van het leger van China te vieren.

Arnauts hekelt het dat de beslissing voor de korting is genomen na een grotendeels geheime procedure zonder wederhoor. 'Dit vormt een nieuwe schending van de fundamentele beginselen van de gerechtelijke opdracht die de wet aan de ministerraad heeft toevertrouwd in samenwerking met het parlement', zegt hij. De raadsman zei eerder al dat de dreigende korting een schending van de mensenrechten is.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
15 december 2017 - 07:26 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties