×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Mathilde laat tanden zien

Koningin Mathilde laat tanden zien

Koningin Mathilde heeft het tijdens het staatsbezoek aan India opgenomen voor de medewerkers van de lokale variant van Child Focus. Die werden namelijk nogal onheus bejegend door Maneka Gandhi, de minister van vrouwen- en kinderzaken, die haar vergezelde, zo meldt woensdag Het Nieuwsblad vanuit New Delhi.


Gandhi was niet erg geïnteresseerd, toonde zich weinig inlevend en rolde met haar ogen bij de getuigenissen van medewerkers die ze ook geregeld onderbrak. Gandhi minimaliseerde ook de inspanningen van het team dat maandelijks één miljoen oproepen van en over misbruikte en verdwenen kinderen krijgt. 'Ze denken dat ze iets betekenen, maar dat is niet zo. Dat kan niet, dit land is te groot', citeerde de krant de minister.

Koningin Mathilde, erevoorzitter van Child Focus in België, zat er mee in haar maag, maar liet niets blijken. Tot Gandhi een zenuwachtige spreekster bruut onderbrak nadat die verkeerde cijfergegevens gaf: 'Schat, hiermee win je geen Nobelprijs voor Wiskunde'. Mathilde, reageerde beleefd en ad rem: 'Maar vast een andere Nobelprijs'.

Het Belgische koningspaar is sinds zondagavond in India voor een staatsbezoek van een week. In hun kielzog reist een grote handelsdelegatie mee.

08 november 2017 - 10:08 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties