×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Filip wil even niet worden gefotografeerd

Filip wil even niet worden gefotografeerd

Belgische media mochten maandag, op de eerste dag van het Belgische staatsbezoek aan India, niet fotograferen of filmen toen koning Filip met zijn mobiele telefoon foto's maakte van zijn echtgenote koningin Mathilde op een bankje voor de Taj Mahal.


Dat meldt Het Nieuwsblad, dat aanwezig was bij het bezoek van het koningspaar aan de Indiase trekpleister in Agra. 'Het zou een onschuldig, liefdevol beeld zijn geworden. Maar de koning is bang dat het volk hem zal zien als toerist, terwijl hij in India is 'voor het werk'', aldus de Vlaamse krant. Het koningspaar had eerder wel samen geposeerd.

Eén van de door Filip gemaakte foto's werd later overigens geplaatst op de social media van het paleis met het romantische bijschrift 'ode aan de liefde, vereeuwigd in prachtig wit marmer'. De Taj Mahal is een mausoleum dat sjah Jahan in de zeventiende eeuw liet bouwen voor zijn lievelingsvrouw Mumtaz Mahal.

Koning Filip is dinsdagmorgen in New Delhi in Hyderabad House ontvangen door de Indiase premier Narendra Modi. Ook heeft de koning een krans geplaatst bij India Gate ter herinnering aan de Indiase militairen die tijdens de Eerste Wereldoorlog in België hun leven verloren.

Foto: © Twiter Belgian Royal Palace
08 november 2017 - 09:59 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties