×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Niemand wil op bezoek komen

Door Marc van der Linden

Nu de eerste balans opgemaakt kan worden van het koningschap van Willem-Alexander, als hij op 30 april aanstaande vijf jaar op de troon zit, zal het grootste deel vooral uit complimenten bestaan. Het gaat goed met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze zijn zichzelf gebleven en door het koningschap zelfs wat dichterbij gekomen dan in de periode daarvoor. Er worden selfies gemaakt met het publiek, handen geschud en de media hebben de koning en de koningin veel voor de camera’s gehad.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Filip wil even niet worden gefotografeerd

Filip wil even niet worden gefotografeerd

Belgische media mochten maandag, op de eerste dag van het Belgische staatsbezoek aan India, niet fotograferen of filmen toen koning Filip met zijn mobiele telefoon foto's maakte van zijn echtgenote koningin Mathilde op een bankje voor de Taj Mahal.


Dat meldt Het Nieuwsblad, dat aanwezig was bij het bezoek van het koningspaar aan de Indiase trekpleister in Agra. 'Het zou een onschuldig, liefdevol beeld zijn geworden. Maar de koning is bang dat het volk hem zal zien als toerist, terwijl hij in India is 'voor het werk'', aldus de Vlaamse krant. Het koningspaar had eerder wel samen geposeerd.

Eén van de door Filip gemaakte foto's werd later overigens geplaatst op de social media van het paleis met het romantische bijschrift 'ode aan de liefde, vereeuwigd in prachtig wit marmer'. De Taj Mahal is een mausoleum dat sjah Jahan in de zeventiende eeuw liet bouwen voor zijn lievelingsvrouw Mumtaz Mahal.

Koning Filip is dinsdagmorgen in New Delhi in Hyderabad House ontvangen door de Indiase premier Narendra Modi. Ook heeft de koning een krans geplaatst bij India Gate ter herinnering aan de Indiase militairen die tijdens de Eerste Wereldoorlog in België hun leven verloren.

Foto: © Twiter Belgian Royal Palace
08 november 2017 - 09:59 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties