×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Belgische premier zwijgt over sanctie Laurent

Belgische premier zwijgt over sanctie Laurent

De Belgische premier Charles Michel doet voorlopig nog geen uitspraken over een eventuele sanctie voor prins Laurent. Dat meldt Belga. De jongere broer van koning Filip bezocht afgelopen zomer zonder toestemming van de regering de Chinese ambassade.


Laurent riskeert een deel van zijn jaarlijkse toelage, zijn dotatie, nadat hij meermaals op eigen houtje iets ondernam waarvoor hij toestemming had moeten vragen. De Belgische ministerraad sprak begin deze maand al over de kwestie, binnenkort heeft de ministerraad het er opnieuw over. Ter voorbereiding daarop sprak premier Charles Michel maandag met Laurents advocaat.

Michel wilde ook Laurent zelf spreken, maar dat gesprek heeft nog niet plaatsgevonden. De prins meldde zich anderhalve week geleden ziek en liet toen weten de voorkeur te geven aan een gesprek tussen de premier en zijn advocaat.

Dinsdag kreeg Michel van Kamerlid Peter Buysrogge (N-VA) de vraag of er al een gesprek had plaatsgevonden en welke sanctie de regering voor ogen heeft. Michel antwoordde daarop dat hij maandag Laurents advocaat sprak en dat de ministerraad er zich 'binnenkort' opnieuw over buigt. De premier bleef 'vanuit juridisch oogpunt' erg terughoudend, alleen al om de rechten van de verdediging te respecteren. Hij noemde het nog te vroeg om uitspraken te doen over een eventuele sanctie.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
26 september 2017 - 15:41 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties