×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Mathilde onderstreept het belang van muziek

Koningin Mathilde onderstreept het belang van muziek

Koningin Mathilde heeft donderdag bij de uitreiking van de naar vernoemde prijs gehamerd op het belang van muziek. Volgens de Belgische koningin is “muziek niet weg te denken uit het leven, en zeker niet uit dat van jongeren”, zei ze tijdens de uitreiking van de Koningin Mathilde Prijs.


“Muziek is een universele taal die mensen verbindt, ongeacht hun achtergrond”, sprak de echtgenote van koning Filip. Volgens de koningin is de kracht van muziek “mensen met elkaar in contact brengen, samen genieten van een muzikaal gebeuren en samen een bijzonder moment delen, ieder op zijn of haar manier”.

Mathilde brak een lans voor klassieke muziek, dat volgens haar vaak onterecht buiten de boot valt. “Klassieke muziek geeft haar geheimen weliswaar maar prijs als je de tijd neemt om ze te vinden. Ze scherpt verder het doorzettingsvermogen aan bij kinderen.”

Grote succes

De Belgische koningin vertelde dat ze met eigen ogen heeft gezien dat muziek “haar nut heeft bewezen als therapie om het rationele en het emotionele weer in balans te brengen”. “Het fonds dat mijn naam draagt, steunt deze sociale functie van muziek, vandaar ook het thema van dit jaar: music connects - muziek verbindt.”

Meer dan 120 projecten werden ingediend voor de Koningin Mathilde Prijs 2017, 23 werden er geselecteerd en kregen samen 150.000 euro. “Dit grote succes toont aan dat er een behoefte is aan initiatieven die muziek centraal stellen in het welzijn en de opvoeding van kinderen”, vond Mathilde.

Een jongerenjury koos de uiteindelijke winnaar uit de 23 geselecteerde projecten. Crossing Music uit Oostende, dat kinderen van verschillende nationaliteiten uitnodigt aan de slag te gaan met liedjes uit hun eigen cultuur, kreeg de Koningin Mathilde Prijs 2017.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
04 mei 2017 - 14:41 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties