×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Laatste waarschuwing voor prins Laurent

Laatste waarschuwing voor prins Laurent

De Belgische prins Laurent heeft een laatste waarschuwing gekregen van premier Charles Michel. In een 'gemoedelijk, maar toch stevig gesprek' kreeg de broer van koning Filip te horen dat als hij nog één keer een misstap begaat, de prins zijn dotatie van 308.000 euro per jaar verliest. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad woensdag.


De ontmoeting vond plaats nadat Laurent begin december had uitgehaald naar politici en zijn eigen familie, die hem naar eigen zeggen al jaren 'beschimpen' en 'lastigvallen' en hem zo het werken onmogelijk maken. Michel noemde die uitspraken eerder al 'ongepast' en riep de prins vorige week op het matje.

In een gesprek van ruim een uur benadrukte Michel twee gedragsregels uit de wetgeving, zeggen politieke bronnen tegen de Belgische kranten. De premier stelde onder meer dat leden van de koninklijke familie voorzichtig moeten zijn als ze in het publiek spreken. Ook wil hij dat Laurent voortaan altijd toestemming vraagt voor politieke ontmoetingen. Dat was afgelopen herfst niet gebeurd toen de prins de premier van Sri Lanka ontving.

Foto: BuzzR
25 januari 2017 - 09:33 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties