×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Filip en Mathilde op bezoek bij Japanse keizer

Filip en Mathilde op bezoek bij Japanse keizer

De Belgische koning Filip en zijn vrouw koningin Mathilde hebben dinsdag een 'keizerlijke' dag gehad tijdens hun staatsbezoek aan Japan. Het koningspaar werd tweemaal ontvangen door keizer Akihito en keizerin Michiko: eerst met een ceremonie op het paleis en 's avonds met een officieel staatsbanket.


Bij het banket haalde Filip de goede banden tussen het Belgische koningshuis en de keizerlijke familie aan. In zijn toespraak zei hij dat zijn oom en tante koning Boudewijn en koningin Fabiola zijn 'tijdgenoten en vrienden' waren. 'In de loop der jaren is een verbondenheid gegroeid en is een band van oprechte genegenheid gesmeed waarvan wij ons nu nog deelgenoot mogen voelen', aldus Filip.

Ook gaf de koning aan dat Akihito een voorbeeld voor hem is. 'U deelt de vreugde en het leed van heel uw volk', zei Filip. 'Vanuit het diepst van ons hart brengen wij u hulde voor het voorbeeld van trouw, wijsheid en goedgunstigheid.'

De 82-jarige Akihito is recentelijk veel in het nieuws. Vanwege zijn hoge leeftijd gaf de keizer in augustus aan dat hij vreesde dat hij binnenkort niet al zijn taken kan uitvoeren. Sindsdien buigt de Japanse regering zich over de vraag of Akihito mag aftreden. De wet laat dat nu niet toe.

Foto: BuzzR
12 oktober 2016 - 14:04 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties