×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Filip en Mathilde bezoeken gewonde agente Charleroi

Filip en Mathilde bezoeken gewonde agente Charleroi

Koning Filip en koningin Mathilde zijn dinsdag in Charleroi geweest om te informeren over de aanslag van zaterdag waarbij een man met een machete twee politieagentes zwaar verwondde. Ze bezochten het ziekenhuis.


Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en gouverneur van Henegouwen Tommy Leclercq wachtten het koninklijke paar dinsdagmorgen op aan het ziekenhuis van Charleroi, meldt persbureau Belga. De koningin begaf zich naar het bed van de politieagente die nog in Charleroi ligt. Haar collega is inmiddels overgebracht naar een Brussels ziekenhuis om verdere operaties te ondergaan. Filip en Mathilde spraken ook met de staf van het ziekenhuis.

Aansluitend trok het koninklijke gezelschap naar het politiekantoor voor een ontmoeting met hoofdcommissaris Philippe Stratsaert en waarnemend burgemeester Franoise Daspremont. Ze vertelden wat er zaterdag precies gebeurd is. De koning en koningin namen ook tijd voor de politieagenten die zaterdag dienst hadden.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
09 augustus 2016 - 14:58 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties