×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Achterkleindochter voor koning Albert en koningin Paola

Achterkleindochter voor koning Albert en koningin Paola

Prins Amedeo en Lili hebben een dochtertje gekregen. Vanochtend is het meisje geboren in het UMC Sint-Pieter in Brussel. Hoewel ze een achterkleindochter is van koning Albert, wordt ze geen 'Prinses van België'. Haar naam is nog niet bekendgemaakt.


Het dochtertje van Amedeo en Lili is op 17 mei geboren om 03.30. Ze weegt 3,3 kilo en is 52 centimeter lang. 'Moeder en kind stellen het goed', meldt het paleis via Twitter.

Prins Amedeo is de oudste zoon van prinses Astrid en prins Lorenz van België en het oudste kleinkind van de vorige koning en koningin, Albert II en Paola. Amedeo trouwde in de zomer van 2014 in Rome met Lili Rosboch von Wolkenstein.

Hoewel het kind lid is van de Belgische koninklijke familie, mag het geen titel 'Prinses van België' dragen. Eind 2015 werd bekend dat koning FIlip een wet uit 1891 heeft aangepast, om het aantal dragers vande titel van Prins of Prinses van België via de zijtakken te beperken. Toen was Lili dus al een tijdje zwanger. Dat betekent niet dat het meisje titelloos door het leven zal gaan. Ze is in de mannelijke lijn een nakomeling van prins Amedeo en prins Lorenz, die beiden ook Aartshertog van Oostenrijk-Este zijn. Het meisje is dus een aartshertogin.

17 mei 2016 - 09:48 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties