×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Mathilde naar muziekconcours

Halve finales Elizabeth-wedstrijd zonder Belgen

Koningin Mathilde naar muziekconcours

Koningin Mathilde is maandag in Brussel bij de eerste sessie van de halve finales van de Koningin Elisabeth-wedstrijd. Na de voorronden vorige week, waaraan 76 pianisten deelnamen, zijn nu nog 24 musici over die deze week ieder twee keer moeten optreden voor de internationale jury om te bepalen wie er naar de finaleronde gaan.


Elke dag zijn er twee zittingen waarin telkens vier pianisten aan de beurt komen. Twee van hen spelen een concerto van Mozart, waarbij het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië ondersteuning verleend. De kandidaten hebben de keuze uit vier concerti. De andere twee voeren een recital uit, waarin ten minste één verplicht nummer is opgenomen van Fabian Fiorini, Tears of Lights. Bij een volgende sessie is het omgekeerd.

Koningin Mathilde, die deze week als beschermvrouw van het muziekconcours een paar keer komt luisteren, komt onder de halve finalisten geen Belgische deelnemers meer tegen. Yannick Van de Velde en Florian Noack zijn beiden uitgeschakeld. "De wedstrijd was op een heel hoog niveau. Ik heb bijna op mijn best gespeeld, het was het beste dat ik op dat moment kon doen", zei Van de Velde na zijn eliminatie.

Bron: BuzzR
09 mei 2016 - 13:44 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties