×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Mathilde naar muziekconcours

Halve finales Elizabeth-wedstrijd zonder Belgen

Koningin Mathilde naar muziekconcours

Koningin Mathilde is maandag in Brussel bij de eerste sessie van de halve finales van de Koningin Elisabeth-wedstrijd. Na de voorronden vorige week, waaraan 76 pianisten deelnamen, zijn nu nog 24 musici over die deze week ieder twee keer moeten optreden voor de internationale jury om te bepalen wie er naar de finaleronde gaan.


Elke dag zijn er twee zittingen waarin telkens vier pianisten aan de beurt komen. Twee van hen spelen een concerto van Mozart, waarbij het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië ondersteuning verleend. De kandidaten hebben de keuze uit vier concerti. De andere twee voeren een recital uit, waarin ten minste één verplicht nummer is opgenomen van Fabian Fiorini, Tears of Lights. Bij een volgende sessie is het omgekeerd.

Koningin Mathilde, die deze week als beschermvrouw van het muziekconcours een paar keer komt luisteren, komt onder de halve finalisten geen Belgische deelnemers meer tegen. Yannick Van de Velde en Florian Noack zijn beiden uitgeschakeld. "De wedstrijd was op een heel hoog niveau. Ik heb bijna op mijn best gespeeld, het was het beste dat ik op dat moment kon doen", zei Van de Velde na zijn eliminatie.

Bron: BuzzR
09 mei 2016 - 13:44 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties