×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

WA houdt van gadgets

Door Marc van der Linden

Misschien kent u het woord in de kop boven dit stuk niet eens. Gadgets is de verzamelnaam voor technische snufjes die het leven moeten verbeteren of leuker kunnen maken. En onze koning is daar dol op.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Mathilde druk met nalatenschap Fabiola

Koningin neemt beschermvrouwschap Elisabethwedstrijd serieus

Mathilde druk met nalatenschap Fabiola

Koningin Mathilde is maandagmiddag meteen komen luisteren bij de eerste ronde van de prestigieuze Koningin Elisabeth Muziekwedstrijd. Die is dit jaar voor pianisten. Het concours telt volgens de organisatie 76 deelnemers, uit 23 verschillende landen: 23 vrouwen en 53 mannen.


Door loting is bepaald in welke volgorde de pianisten tot en met zaterdag hun vaardigheden moeten tonen met het spelen van een prelude en fuga uit Das Wohltemperierte Klavier van Bach, de eerste beweging van een sonate van Haydn, Mozart, Beethoven of Schubert en een of meerdere door de deelnemer zelf gekozen etudes. Na de eerste schifting blijven er 24 halve finalisten over.

Mathilde, die eind 2013 de rol van beschermvrouw over nam van koningin Fabiola, kwam in studio 4 van het omroepgebouw Flagey al meteen naar de eerste kandidaten luisteren en ook de komende tijd zal ze zich nog regelmatig laten zien bij de wedstrijd waaraan twee landgenoten deelnemen, Florian Noack en Yannick Van de Velde.

De kans dat een Koreaan de prijs wint, is groot. Er doen maar liefst 22 Koreanen mee, naast 8 Amerikanen, 7 Japanners, 6 Chinezen en 6 Russen.

Bron: BuzzR
02 mei 2016 - 22:31 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties