×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Glasnost in het paleis

Door Marc van der Linden

Binnenkijken in Paleis Noordeinde, waar op dat moment het Jordaanse koningspaar op bezoek was. Interviews met een lakei, de kok van de koning, beelden van hoe de tafels gedekt worden en uit de bloemisterij van het paleis. En nu blijkt de familie van Máxima, na jarenlang stilzwijgen, onlangs met een journaliste te hebben gesproken.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Mathilde druk met nalatenschap Fabiola

Koningin neemt beschermvrouwschap Elisabethwedstrijd serieus

Mathilde druk met nalatenschap Fabiola

Koningin Mathilde is maandagmiddag meteen komen luisteren bij de eerste ronde van de prestigieuze Koningin Elisabeth Muziekwedstrijd. Die is dit jaar voor pianisten. Het concours telt volgens de organisatie 76 deelnemers, uit 23 verschillende landen: 23 vrouwen en 53 mannen.


Door loting is bepaald in welke volgorde de pianisten tot en met zaterdag hun vaardigheden moeten tonen met het spelen van een prelude en fuga uit Das Wohltemperierte Klavier van Bach, de eerste beweging van een sonate van Haydn, Mozart, Beethoven of Schubert en een of meerdere door de deelnemer zelf gekozen etudes. Na de eerste schifting blijven er 24 halve finalisten over.

Mathilde, die eind 2013 de rol van beschermvrouw over nam van koningin Fabiola, kwam in studio 4 van het omroepgebouw Flagey al meteen naar de eerste kandidaten luisteren en ook de komende tijd zal ze zich nog regelmatig laten zien bij de wedstrijd waaraan twee landgenoten deelnemen, Florian Noack en Yannick Van de Velde.

De kans dat een Koreaan de prijs wint, is groot. Er doen maar liefst 22 Koreanen mee, naast 8 Amerikanen, 7 Japanners, 6 Chinezen en 6 Russen.

Bron: BuzzR
02 mei 2016 - 22:31 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties