×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Mathilde druk met nalatenschap Fabiola

Koningin neemt beschermvrouwschap Elisabethwedstrijd serieus

Mathilde druk met nalatenschap Fabiola

Koningin Mathilde is maandagmiddag meteen komen luisteren bij de eerste ronde van de prestigieuze Koningin Elisabeth Muziekwedstrijd. Die is dit jaar voor pianisten. Het concours telt volgens de organisatie 76 deelnemers, uit 23 verschillende landen: 23 vrouwen en 53 mannen.


Door loting is bepaald in welke volgorde de pianisten tot en met zaterdag hun vaardigheden moeten tonen met het spelen van een prelude en fuga uit Das Wohltemperierte Klavier van Bach, de eerste beweging van een sonate van Haydn, Mozart, Beethoven of Schubert en een of meerdere door de deelnemer zelf gekozen etudes. Na de eerste schifting blijven er 24 halve finalisten over.

Mathilde, die eind 2013 de rol van beschermvrouw over nam van koningin Fabiola, kwam in studio 4 van het omroepgebouw Flagey al meteen naar de eerste kandidaten luisteren en ook de komende tijd zal ze zich nog regelmatig laten zien bij de wedstrijd waaraan twee landgenoten deelnemen, Florian Noack en Yannick Van de Velde.

De kans dat een Koreaan de prijs wint, is groot. Er doen maar liefst 22 Koreanen mee, naast 8 Amerikanen, 7 Japanners, 6 Chinezen en 6 Russen.

Bron: BuzzR
02 mei 2016 - 22:31 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties