×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Filip en Mathilde zien resten spijkerbommen

Filip en Mathilde zien resten spijkerbommen

Koning Filip en koningin Mathilde hebben donderdagochtend een bezoek gebracht aan het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Ze bezochten er de afdeling intensive care en de operatieafdeling. Het koningspaar kreeg volgens persbureau Belga onder meer diverse soorten stukken metaal te zien die uit de lichamen van slachtoffers van de aanslagen werden gehaald.


Het Belgische koningspaar werd onder luid applaus van personeel en bezoekers Gasthuisberg binnengeleid. Ze ontmoetten er slachtoffers van de aanslagen en verzorgingspersoneel.

Filip en Mathilde namen veel meer tijd dan gepland en waren zienderogen onder de indruk. Vooral in het operatiekwartier, waar ze diverse restanten van spijkerbommen te zien kregen. In een van de potjes zat een metalen scherf van vijf bij drie centimeter. "In de lichamen van sommige patiënten zaten tot honderd stukjes metaal, waarvan vele heel minuscuul", vertelde een zorgverlener.

"Voor Gasthuisberg is de aandacht van de koning en de regering een belangrijk signaal", zei professor en thoraxchirurg Paul De Leyn, die Filip en Mathilde begeleidde.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
24 maart 2016 - 13:20 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties