×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Astrid van België eert grootmoeder in tuin Bogor

Prinses op bezoek in Indonesië

Astrid van België eert grootmoeder in tuin Bogor

De Belgische prinses Astrid heeft donderdag een bezoek gebracht aan de voormalige Nederlands-Indische botanische tuin in Bogor, het koloniale Buitenzorg op Java. De visite was onderdeel van het programma van de Belgische economische missie naar Indonesië, die Astrid onder meer ook in Jakarta en Bandung bracht.


Dat prinses Astrid juist hier op bezoek ging was geen toeval. De tuin heeft een 'Astrid laan', waar bloemen zijn geplant in de Belgische nationale kleuren zwart, rood en geel ter ere van het bezoek dat Astrids grootmoeder prinses Astrid er bracht met haar man prins Leopold in 1929. Dat bezoek maakte deel uit van een uitgebreide reis van het toenmalige Belgische kroonprinselijke paar naar Nederlands-Indië.

Ter herinnering aan haar grootmoeder, die in 1935 bij een auto-ongeluk in Zwitserland om het leven kwam, en naar wie ze is vernoemd, plantte prinses Astrid een bamboeplantje.

De 'Kebun Raya Bogor', zoals de tuin nu heet, is gesticht in 1817 als 's Lands Plantentuin en groeide - dankzij het gunstige, natte klimaat in Buitenzorg, waar de Nederlandse gouverneurs-generaal hun zomerresidentie hadden - uit tot een van de grootste van de wereld. Er zijn 14.000 verschillende bomen en planten.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: Twitter: @BelgiumMFA
17 maart 2016 - 16:55 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties