×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koninklijke Serres weer open voor publiek

Van 15 april tot 6 mei

Koninklijke Serres weer open voor publiek

Het publiek is ook dit jaar weer welkom in de Koninklijke Serres van Laken. Van 15 april tot 6 mei kan een kijkje worden genomen in het complex van serres bij het kasteel van Laken. Dat maakte het Belgische hof maandag bekend.


Het serrecomplex is elk jaar drie weken toegankelijk voor het publiek. Voor 2,50 euro per persoon krijgen bezoekers niet alleen de Koninklijke Serres, maar ook het atelier van koningin Elisabeth te zien. Het publiek kan ook een deel van het park van het Kasteel zien liggen.

De Koninklijke Serres van Laken werden tussen 1874 en 1895 gebouwd in opdracht van koning Leopold II. De plantencollectie omvat onder meer de dikste mammoetboom van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Alle entree wordt volledig besteed aan het Hulpfonds van de Koningin, restauratiewerken en aan de aanschaf van kunstwerken voor de Koninklijke Verzameling. Het kasteel van Laken is de residentie van koning Filip en zijn gezin.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: Facebook / Belgische Monarchie
29 februari 2016 - 14:22 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties