×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Belgisch koningspaar herdenkt familie

Belgisch koningspaar herdenkt familie

Het Belgische koningspaar heeft woensdag in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken, aan de rand van Brussel, de jaarlijkse mis bijgewoond ter nagedachtenis aan de 'afgestorven' of overleden leden van de koninklijke familie. Zo'n eucharistieviering is een traditie, niet alleen in het koningshuis maar bij tal van Belgische organisaties. In de crypte van de kerk bevinden zich de graftombes van de leden van de koninklijke familie.


De opkomst van koninklijke kant was wat mager. Koning Filip en koningin Mathilde werden in de kerk opgewacht door de prinsessen Esmeralda en Lea, respectievelijk de jongste dochter uit het tweede huwelijk van Filips opa koning Leopold III, en de weduwe van Leopolds zoon prins Alexander.

Ook Filips nichtje prinses Margaretha van Luxemburg en haar man prins Nikolaus van Liechtenstein woonden de mis bij. Hun zoontje prins Leopold, die in 1984 slechts twee dagen oud werd, is in de crypte van de kerk bijgezet.

Het publiek kan woensdagmiddag de crypte, waar verder onder meer de koningen Boudewijn en Leopold III rustten, en waar koningin Fabiola als voorlopig laatste haar rustplaats vond.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
17 februari 2016 - 12:57 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties