×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Belgisch koningspaar herdenkt familie

Belgisch koningspaar herdenkt familie

Het Belgische koningspaar heeft woensdag in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken, aan de rand van Brussel, de jaarlijkse mis bijgewoond ter nagedachtenis aan de 'afgestorven' of overleden leden van de koninklijke familie. Zo'n eucharistieviering is een traditie, niet alleen in het koningshuis maar bij tal van Belgische organisaties. In de crypte van de kerk bevinden zich de graftombes van de leden van de koninklijke familie.


De opkomst van koninklijke kant was wat mager. Koning Filip en koningin Mathilde werden in de kerk opgewacht door de prinsessen Esmeralda en Lea, respectievelijk de jongste dochter uit het tweede huwelijk van Filips opa koning Leopold III, en de weduwe van Leopolds zoon prins Alexander.

Ook Filips nichtje prinses Margaretha van Luxemburg en haar man prins Nikolaus van Liechtenstein woonden de mis bij. Hun zoontje prins Leopold, die in 1984 slechts twee dagen oud werd, is in de crypte van de kerk bijgezet.

Het publiek kan woensdagmiddag de crypte, waar verder onder meer de koningen Boudewijn en Leopold III rustten, en waar koningin Fabiola als voorlopig laatste haar rustplaats vond.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
17 februari 2016 - 12:57 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties