×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Niet van elkaar, wel voor elkaar

Door Marc van der Linden

De beelden van de vernielingen die orkaan Irma op onder andere Sint Maarten heeft veroorzaakt, waren afgelopen week overal te zien. Meteen daarna kwamen prachtige hulpacties op gang om de mensen op de nagenoeg verwoeste eilanden te helpen. Maar op zulke momenten wordt ook duidelijk hoe weinig we in Nederland eigenlijk weten van de eilanden die we vroeger de Nederlandse Antillen noemden. En daarmee in feite over het Koninkrijk der Nederlanden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Laurent betaalt 16.000 euro terug aan staat

Onder stevige druk van premier Charles Michel

Laurent betaalt 16.000 euro terug aan staat

Prins Laurent heeft onder stevige druk van de Belgische premier Charles Michel een bedrag van 16.000 euro aan onrechtmatig geclaimde kosten terugbetaald aan de staat. Dat melden woensdag Het Nieuwsblad en de Waalse bladen van de Sudpresse.


Prins Laurent, de jongere broer van koning Filip, raakte eind vorig jaar in opspraak toen bekend werd welke kosten hij allemaal opvoerde om zijn uitkering uit de staatskas - in België dotatie geheten - te verantwoorden. Laurent ontvangt jaarlijks 307.000 euro, waarvan 87.000 als inkomen en de rest voor de uitvoering van zijn koninklijke werkzaamheden.

Laurent bleek daar echter een zeer ruime opvatting over te hebben en werd stevig op de vingers getikt door de Belgische Algemene Rekenkamer. Zo claimde de prins tal van privékosten - zoals het schoolgeld voor zijn kinderen, kassabonnen van de supermarkt en de jaarlijkse skivakantie als beroepskosten. Hij was, zo luidde de redenering, immers 'altijd' in functie.

Laurent had bij het invullen van het overzicht, dat vorig jaar voor het eerst moest worden gedaan, hulp en advies van het paleis afgeslagen. De prins heeft nu echter 16.000 euro teruggestort. Premier Charles Michel had daarop aangedrongen. Laurent moest beseffen dat hij over de schreef was gegaan, vond de premier.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
20 januari 2016 - 10:27 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties