×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Mode van Oranje

Door Marc van der Linden

Ik heb weleens medelijden met koningin Máxima. Niet vaak hoor, want dat heeft ze helemaal niet nodig. Maar de obsessie met haar kleding lijkt steeds groter te worden. Ik geef het eerlijk toe: ook ik ben elke keer benieuwd wat ze ergens draagt. Ik kom dan niet verder dan mooi of minder mooi, en een enkele keer lelijk. Dat zegt niks over die kleding, maar alles over mijn smaak en het is dus totaal niet objectief. Maar ondertussen vindt half Nederland er wat van. Er is zelfs een website die…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Filip en Mathilde naar verjaardagsfeest groothertog Jean

Oom van Belgische koning viert 95e verjaardag

Filip en Mathilde naar verjaardagsfeest groothertog Jean

Het Belgische koningspaar is zaterdag in de Philharmonie van Luxemburg aanwezig bij het feestconcert ter gelegenheid van de 95e verjaardag van groothertog Jean. Die is dinsdag jarig, maar de muzikale hulde wordt dit weekeinde gegeven. De Luxemburgse bevolking kon er eerder gratis toegangskaarten voor aanvragen.


Groothertog Jean regeerde van 1964 tot 2000, toen hij de troon overdroeg aan zijn zoon groothertog Henri. De groothertog verloor in 2005 zijn echtgenote groothertogin Joséphine-Charlotte, de oudere zus van de Belgische koningen Boudewijn en Albert II. Dat koning Filip bij het feest aanwezig is, is dan ook niet zo vreemd: Jean is zijn oom.

Vijf jaar geleden werd ook een concert gegeven voor Jean, waarbij het toenmalige Belgische koningspaar Albert en Paola als eregasten aanwezig was. Jeans kleinzoon erfgroothertog Guillaume hield toen een warme toespraak waarin hij Jean prees voor zijn wijsheid. De hoogbejaarde groothertog, die in de Tweede Wereldoorlog deelnam aan de bevrijding van Frankrijk en Luxemburg, geniet in eigen land nog altijd veel respect en waardering.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
05 januari 2016 - 14:27 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties