×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Familie laat Filip in de steek bij kerstconcert

Alleen koningspaar met kinderen aanwezig

Familie laat Filip in de steek bij kerstconcert

Van een kerstsfeer is dit jaar in de Belgische koninklijke familie weinig te merken. Althans niet wanneer het traditionele kerstconcert dat woensdag wordt gegeven in het Koninklijk Paleis in Brussel als maatstaf dient. Het koningspaar heeft de hele familie uitgenodigd maar behalve de eigen kinderen laat iedereen verstek gaan.


Prinses Astrid, vorig jaar nog aanwezig, heeft misschien wel het beste excuus. Zij viert met haar gezin de 60e verjaardag van echtgenoot prins Lorenz en een verjaardagsfuif is ongetwijfeld gezelliger dan een uitvoering van de Messiah in het paleis.

Maar ook prins Laurent en zijn vorig jaar wel aanwezige vrouw prinses Claire ontbreken. Laurent ligt alweer maanden overhoop met zijn broer en trekt net als tijdens het koningschap van zijn vader koning Albert II zijn eigen plan. Naar muziek luisteren met de rest van de familie hoort daar niet bij.

Koning Albert en koningin Paola tenslotte zijn ook niet van de partij. Zij proberen alle openbare plichtplegingen zoveel mogelijk te mijden, en hebben naar verluidt een koele verhouding met koning Filip. Geen reden dus om vrolijk bij de kerstboom naar stichtende muziek van Händel te luisteren. 'Eenzaam kerstconcert voor koning Filip', concludeerde Het Nieuwsblad dan ook.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
16 december 2015 - 13:52 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties