×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Laurent blijft zondag weg 'om medische redenen'

Prins niet bij viering Koningsdag in Brussel

Laurent blijft zondag weg 'om medische redenen'

Prins Laurent van België zal zondag "om medische redenen" niet aanwezig zijn op het Te Deum in de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel ter gelegenheid van Koningsdag. Dat meldt persbureau Belga na navraag bij bronnen in zijn entourage.


Het paleis had donderdag meegedeeld dat koning Albert II, koningin Paola, prinses Astrid en prins Lorenz het Te Deum zullen bijwonen. De koning zelf woont de festiviteiten traditiegetrouw niet bij.

De woordvoerder van het paleis antwoordde Belga dat Laurent en zijn echtgenote Claire uitgenodigd waren, maar de uitnodiging hadden afgewezen. Vrijdag bleek dat de broer van koning Filip "om medische redenen" afwezig zal zijn. Op advies van zijn huisarts moet Laurent zijn activiteiten beperken.

Anderhalf jaar geleden lag de jongste zoon van Albert en Paola gedurende drie weken in het ziekenhuis met een longontsteking. Op zijn verjaardag op 19 oktober dit jaar werd hij ziek, met koorts en een hoest, zo wordt in zijn omgeving gezegd. Om herhaling te voorkomen, moet de prins sommige van zijn officiële activiteiten schrappen.

Foto: BuzzR
13 november 2015 - 16:34 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties