×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Mathilde reist naar geboorteland moeder

Belgisch koningspaar op staatsbezoek in Polen

Mathilde reist naar geboorteland moeder

De Poolse president Andzrej Duda debuteert dinsdag met zijn vrouw Agata bij het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde. Zij zijn de eerste staatsgasten sinds het aantreden van Duda als president begin augustus. Voor het Belgische koningspaar is de reis naar Polen het tweede staatsbezoek.


Duda (43) kreeg eerder dit jaar bij de tweede stemronde bij de presidentsverkiezingen iets meer dan 51 procent van de Poolse kiezers achter zich. Hij werd daarmee de eerste Poolse president die volwassen werd en zijn studies deed na de val van het communisme in 1989, en Duda is daarmee het gezicht van het 'nieuwe' Polen.

Het Belgische koningspaar wacht allereerst een ceremonieel welkom bij het paleis in het hartje van Warschau. Voor koningin Mathilde zit er ook een bijzondere kant aan het staatsbezoek want haar moeder gravin Anne Komorowska is in 1946 in Polen geboren en na de communistische machtsovername met haar ouders naar België uitgeweken.

Op het programma van de eerste dag van het staatsbezoek staan ook een kranslegging bij het oorlogsmonument, een ontmoeting met de meereizende Belgische handelsdelegatie en het staatsbanket. Filip was sinds zijn aantreden overigens al tweemaal in Polen, de laatste keer in januari voor de Auschwitz-herdenking samen met Mathilde.

Foto: Twitter: @MonarchieBe
13 oktober 2015 - 09:57 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties