×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Roemeense onderscheiding voor prins Lorenz

Echtgenoot prinses Astrid te gast bij kroonprinses Margarita

Roemeense onderscheiding voor prins Lorenz

De Belgische prins Lorenz is het afgelopen weekeinde met alle egards ontvangen door de Roemeense kroonprinses Margarita, haar man prins Radu en zus prinses Marie. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Lorenz' echtgenote prinses Astrid ook mee zou gaan naar Roemenië maar zij moest om gezondheidsredenen afzeggen.


Lorenz, behalve prins van België ook aartshertog van Oostenrijk, werd eerst verwelkomd in het Elisabeta paleis in Boekarest. Hij plantte ter herinnering aan zijn bezoek een boom in de tuin van het paleis.

Daarna ging het gezelschap naar Sinaia, ten noorden van de Roemeense hoofdstad in de bergen. In het Peles kasteel werd een galadiner gehouden voor Lorenz. Hij kreeg uit naam van koning Mihai de versierselen overhandigd behorend bij het Grootkruis in de Orde van de Kroon. "Het is voor mij een grote eer deze onderscheiding te ontvangen”, aldus Lorenz.

Foto: Casa Majestatii Sale Regelui
14 september 2015 - 13:18 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties