×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Engelse school voor dochter prinses Astrid

Geen plek voor Laetitia Maria in Brussel

Engelse school voor dochter prinses Astrid

De Belgische prinses Astrid stuurt haar jongste dochter prinses Laetitia Maria (12) naar school in Engeland. Dat meldt woensdag Het Nieuwsblad op basis van betrouwbare bronnen. Voor Laetitia Maria bleek geen plek op de middelbare schoolafdeling van het Sint Jan Berchmanscollege in Brussel, waar ze tot nu toe de basisschool had doorlopen.


Op de in Brussel zeer goed aangeschreven school is dinsdag wel Laetitia's jaargenootje en neef prins Gabriel begonnen in het eerste jaar van de middelbare school. Hij kreeg voorrang omdat zijn oudere zus prinses Elisabeth daar al vervolgonderwijs volgde. Om Laetitia toegelaten te krijgen, moest prinses Astrid zoals alle ouders voor de zomervakantie opbellen en daarna afwachten op haar dochter zou worden toegelaten. Die toelating kwam niet.

Astrid en haar man prins Lorenz hebben daarop kennelijk voor een radicale oplossing gekozen om hun nakomeling in Engeland op school te doen. Daar is haar oudste broer Amedeo (29) eerder ook naar school gegaan, maar hij was al zestien toen hij begon op een kostschool in Sevenoaks.

Foto: Belgische Monarchie
02 september 2015 - 15:03 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties