×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Engelse school voor dochter prinses Astrid

Geen plek voor Laetitia Maria in Brussel

Engelse school voor dochter prinses Astrid

De Belgische prinses Astrid stuurt haar jongste dochter prinses Laetitia Maria (12) naar school in Engeland. Dat meldt woensdag Het Nieuwsblad op basis van betrouwbare bronnen. Voor Laetitia Maria bleek geen plek op de middelbare schoolafdeling van het Sint Jan Berchmanscollege in Brussel, waar ze tot nu toe de basisschool had doorlopen.


Op de in Brussel zeer goed aangeschreven school is dinsdag wel Laetitia's jaargenootje en neef prins Gabriel begonnen in het eerste jaar van de middelbare school. Hij kreeg voorrang omdat zijn oudere zus prinses Elisabeth daar al vervolgonderwijs volgde. Om Laetitia toegelaten te krijgen, moest prinses Astrid zoals alle ouders voor de zomervakantie opbellen en daarna afwachten op haar dochter zou worden toegelaten. Die toelating kwam niet.

Astrid en haar man prins Lorenz hebben daarop kennelijk voor een radicale oplossing gekozen om hun nakomeling in Engeland op school te doen. Daar is haar oudste broer Amedeo (29) eerder ook naar school gegaan, maar hij was al zestien toen hij begon op een kostschool in Sevenoaks.

Foto: Belgische Monarchie
02 september 2015 - 15:03 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties