×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jordaanse koning wilde geen staatsbezoek meer

Door Marc van der Linden

Op 30 april zit Willem-Alexander vijf jaar op de troon en dat zal voor velen een mooi moment zijn om te kijken wat er goed en fout is gegaan in zijn regeerperiode. Er is veel verbeterd en Nederland is snel gewend geraakt aan het nieuwe koningspaar, dat onverminderd populair is.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Engelse school voor dochter prinses Astrid

Geen plek voor Laetitia Maria in Brussel

Engelse school voor dochter prinses Astrid

De Belgische prinses Astrid stuurt haar jongste dochter prinses Laetitia Maria (12) naar school in Engeland. Dat meldt woensdag Het Nieuwsblad op basis van betrouwbare bronnen. Voor Laetitia Maria bleek geen plek op de middelbare schoolafdeling van het Sint Jan Berchmanscollege in Brussel, waar ze tot nu toe de basisschool had doorlopen.


Op de in Brussel zeer goed aangeschreven school is dinsdag wel Laetitia's jaargenootje en neef prins Gabriel begonnen in het eerste jaar van de middelbare school. Hij kreeg voorrang omdat zijn oudere zus prinses Elisabeth daar al vervolgonderwijs volgde. Om Laetitia toegelaten te krijgen, moest prinses Astrid zoals alle ouders voor de zomervakantie opbellen en daarna afwachten op haar dochter zou worden toegelaten. Die toelating kwam niet.

Astrid en haar man prins Lorenz hebben daarop kennelijk voor een radicale oplossing gekozen om hun nakomeling in Engeland op school te doen. Daar is haar oudste broer Amedeo (29) eerder ook naar school gegaan, maar hij was al zestien toen hij begon op een kostschool in Sevenoaks.

Foto: Belgische Monarchie
02 september 2015 - 15:03 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties