×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jordaanse koning wilde geen staatsbezoek meer

Door Marc van der Linden

Op 30 april zit Willem-Alexander vijf jaar op de troon en dat zal voor velen een mooi moment zijn om te kijken wat er goed en fout is gegaan in zijn regeerperiode. Er is veel verbeterd en Nederland is snel gewend geraakt aan het nieuwe koningspaar, dat onverminderd populair is.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Mathilde bekijkt vleugelpiano Willem I

Belgische koningin bezoekt tentoonstelling in Gent

Mathilde bekijkt vleugelpiano Willem I

De Belgische koningin Mathilde werkt deze week een drukke publieke agenda af, met bijna elke dag afspraken buiten de deur. Na haar bezoek aan een tentoonstelling in Le Grand-Hornu woensdag, was de koningin donderdag voor een expositie in Gent. Ze bezocht daar de tentoonstelling 'Piano & Co, 250 jaar Belgische piano-industrie' in het MIAT, het Museum over industrie, arbeid en textiel.


Eén van de topstukken van de expositie is een vleugelpiano die in 1816 is vervaardigd in opdracht van koning Willem I, op dat moment vorst van een Verenigd Koninkrijk met daarin het huidige Nederland en België. De piano is volgens het Belgische hof eerder door de (Belgische) Koninklijke Verzameling aan het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) van Brussel in bruikleen afgestaan.

Volgens het Gentse museum zet Piano & Co de onderbelichte geschiedenis van de Belgische piano-industrie in de schijnwerpers. Voor het eerst zijn unieke historische instrumenten samengebracht: van de oudste Belgische piano uit 1776 tot een bijzondere rechtstaande vleugel.

Foto: Twitter: @MonarchieBe
16 juli 2015 - 13:48 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties