×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Filip en Mathillde begroet door Chinese president

Belgisch koningspaar op staatsbezoek

Filip en Mathillde begroet door Chinese president

Op de derde dag van het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan China is het Belgische koningspaar dinsdag ontvangen door de Chinese president Xi Jinping en zijn echtgenote Peng Liyuan. Op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking inspecteerde de Belgische koning met Jinping de erewacht.


De ontvangstplechtigheid op de trappen van de Grote Hal van het Volk in Peking ging gepaard met veel ceremonieel vertoon. Een militaire blaaskapel speelde de volksliederen. In de Grote Volkszaal aan het plein volgden de signeersessie en het staatsbanket.

Het Belgische koningspaar blijft ook woensdag nog in Peking, waar koning Filip ook een aantal zakelijke bijeenkomsten bijwoont en een ontmoeting heeft met premier Li Keqiang. Donderdag wordt het bezoek voortgezet in Shanghai.

Missie

Voor Filip is het niet de eerste keer dat hij het land bezoekt. Hij reisde al vijf keer eerder naar het land als hoofd van een economische missie. Vorig jaar brachten de Chinese president Xi Jinping en zijn echtgenote nog een staatsbezoek aan België.

Het staatsbezoek is in eerste instantie bedoeld om de banden tussen beide landen te versterken, maar er is ook een belangrijk economisch en academisch aspect. China is namelijk belangrijk voor de Belgische economie. De koning bezocht dinsdagochtend het bedrijf Geely, het Chinese moederbedrijf van Volvo Cars Gent. De topman van Geely sprak zijn vertrouwen uit in de toekomst van de vestiging in Gent.

Foto: BuzzR
23 juni 2015 - 21:43 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties