×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Chinees eredoctoraat voor koning Filip

Belgische koning ontvangen op universiteit van Wuhan

Chinees eredoctoraat voor koning Filip

Koning Filip van België heeft maandag een eredoctoraat gekregen aan de universiteit van Wuhan, de eerste bestemming van zijn staatsbezoek aan China. In een toespraak voor de studenten en de universiteitstop sprak hij volgens persbureau Belga over de samenwerking tussen universiteiten en sociale zekerheid.


"De systemen van sociale bescherming kunnen een grote invloed spelen bij de sociale en economische ontwikkeling van het land", legde de Belgische koning uit. "Sociale bescherming is een essentieel instrument in de strijd tegen armoede en ongelijkheid, en een sleutel voor duurzame en inclusieve groei."

Filip besprak het onderwerp vorig jaar ook met de Chinese president Xi Jinping bij diens bezoek aan België. De twee staatshoofden besloten informatie uit te wisselen over de hervormingen die hun landen vorig jaar doorvoerden.

Pensioenen

De koning wees ook op de druk op de welvaartsstaat. "Hoe kunnen we de pensioenen blijven betalen terwijl de bevolking veroudert? Hoe kunnen we de medische zorgen verzekeren in het licht van de stijgende medische kosten? Hoe kunnen we onze kinderen een goede opleiding bieden terwijl de kosten van het onderricht oplopen? "

Woensdag staat een privédiner met de Chinese president op de agenda van de koning. China is het eerste grote staatsbezoek van koning Filip, maar het is niet zijn eerste bezoek aan het land. In 1986 bracht hij een privébezoek aan China, gevolgd door meerdere economische missies. Hij was ook aanwezig op de Olympische Spelen van Peking in 2008.

Foto: Twitter: @MonarchieBe
22 juni 2015 - 14:56 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties