×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Video: Koning Filip vraagt om positieve instelling

In kersttoespraak

Video: Koning Filip vraagt om positieve instelling

Koning Filip van België sprak woensdag in zijn kersttoepraak over de ongerustheid in de Belgische samenleving. Hij begon met het recente overlijden van koningin Fabiola.


"Ze bezat de gave om al wie ze ontmoette, met eenvoudige woorden en gebaren hoop te geven", aldus de koning. "We zijn haar dankbaar voor alles wat ze heeft gedaan, voor wie ze was."

Filip heeft begrip voor de moedeloosheid van de mensen. Hij spreekt van de verlammende angst voor de uitdagingen van een generatie, die gezamenlijk is te overwinnen. Samen met zijn vrouw koningin Mathilde ziet hij in België tekenen van hoop en spreekt hij zijn bewondering uit voor 'de vele mensen die zich vaak vrijwillig inzetten voor de jeugd, de ouderen onder ons, de zieken, mensen die alleen zijn'.

De koning van België roept de bevolking op de wereld met andere ogen te zien. "Door een positieve instelling komt er meer energie en creativiteit vrij." Hij prijst de indrukwekkende innovatiekracht van bedrijven en wetenschappers. "Elke vooruitgang, hoe bescheiden ook, begint met een positieve kijk op zaken."

Foto: BuzzR
24 december 2014 - 14:33 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties