×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Video: Koning Filip vraagt om positieve instelling

In kersttoespraak

Video: Koning Filip vraagt om positieve instelling

Koning Filip van België sprak woensdag in zijn kersttoepraak over de ongerustheid in de Belgische samenleving. Hij begon met het recente overlijden van koningin Fabiola.


"Ze bezat de gave om al wie ze ontmoette, met eenvoudige woorden en gebaren hoop te geven", aldus de koning. "We zijn haar dankbaar voor alles wat ze heeft gedaan, voor wie ze was."

Filip heeft begrip voor de moedeloosheid van de mensen. Hij spreekt van de verlammende angst voor de uitdagingen van een generatie, die gezamenlijk is te overwinnen. Samen met zijn vrouw koningin Mathilde ziet hij in België tekenen van hoop en spreekt hij zijn bewondering uit voor 'de vele mensen die zich vaak vrijwillig inzetten voor de jeugd, de ouderen onder ons, de zieken, mensen die alleen zijn'.

De koning van België roept de bevolking op de wereld met andere ogen te zien. "Door een positieve instelling komt er meer energie en creativiteit vrij." Hij prijst de indrukwekkende innovatiekracht van bedrijven en wetenschappers. "Elke vooruitgang, hoe bescheiden ook, begint met een positieve kijk op zaken."

Foto: BuzzR
24 december 2014 - 14:33 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties