×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Lichaam Fabiola in grafkelder Laken

Uitvaart Belgische koningin-weduwe afgerond

Lichaam Fabiola in grafkelder Laken

De Belgische en Luxemburgse vorstenhuizen hebben vrijdag aan het begin van de middag in de Onze Lieve Vrouwe-kerk van Laken, om de hoek van het paleis van Laken, afscheid genomen van koningin Fabiola. Terwijl de kist met haar stoffelijk overschot naar de grafkelder van de kerk werd gebracht, verliet de familie de kerk voor een ontvangst en lunch op het paleis.


Daar wachtten ook de buitenlandse koninklijke gasten die de uitvaartdienst ’s morgens in de kathedraal van Brussel hadden bijgewoond. Tijdens de korte plechtigheid in de parochiekerk van Fabiola - kasteel Stuyvenberg waar ze tot haar overlijden woonde bevindt zich op het uitgestrekte terrein van het paleis van Laken - brachten twee medewerkers van de koningin een persoonlijk eerbetoon.

Ze haalden persoonlijke herinneringen op aan Fabiola, die alles ‘fenomenaal’ vond. "Voor ons was u fenomenaal. We zijn o zo dankbaar dat we voor u hebben mogen werken", werd gezegd. Daarna werd de kist gezegend en bewierookt alvorens deze naar de crypte werd gebracht.

Fabiola’s lichaam wordt geplaatst in het grafmonument van haar in 1993 overleden echtgenoot koning Boudewijn. Het publiek kan op gezette tijden in het jaar de grafkelder bezoeken.

Foto: Screenshot VRT
12 december 2014 - 13:30 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties