×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Rouwregisters voor Fabiola geopend

Vrijdag staatsbegrafenis Belgische koningin

Rouwregisters voor Fabiola geopend

De Belgische steden Antwerpen en Bergen hebben rouwregisters geopend naar aanleiding van het overlijden van koningin Fabiola. Dat meldt persbureau Belga.


In Bergen kunnen mensen vanaf zondag in het stadhuis terecht om het rouwregister te tekenen. Antwerpen opent het register op maandag. Beide steden sluiten de rouwregisters op vrijdag 12 december, de dag dat Fabiola wordt begraven.

Het Antwerpse stadsbestuur betuigde zijn oprechte deelneming aan de koninklijke familie. En Bergen liet in een mededeling weten dat alle inwoners nu hun steun kunnen betuigen aan het koningshuis.

Staatsbegrafenis

De begrafenisplechtigheid is komende vrijdag om 10.00 in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in het oude centrum van Brussel. Dat meldt het koninklijk paleis zaterdagmiddag. Op verzoek van koning Filip krijgt zijn tante een staatsbegrafenis.

Op maandagochtend wordt het stoffelijk overschot van Fabiola van kasteel Stuyvenberg naar de kapel van het kasteel van Laken overgebracht. Dinsdag wordt het vervolgens in de namiddag naar het Koninklijk Paleis van Brussel gebracht. Het grote publiek kan woensdagmiddag en donderdag overdag persoonlijk afscheid nemen van Fabiola.

Fabiola overleed vrijdag op 86-jarige leeftijd in kasteel Stuyvenberg in Brussel. De echtgenote van de in 1993 overleden Belgische koning Boudewijn was sinds 2009 erg verzwakt, na een longontsteking die ze toen had opgelopen. De laatste tijd had ze ook kunstmatige beademing nodig.

Foto: BuzzR
07 december 2014 - 11:33 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties