×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Fabiola's erfenis naar goed doel

Familie krijgt niets

Fabiola's erfenis naar goed doel

De overleden Belgische koningin Fabiola schenkt al haar bezittingen aan het goede doel, melden Belgische media. De erfenis gaat naar het Hulpfonds van de Koningin.


Dat werd opgericht in 1960, toen Fabiola met koning Boudewijn trouwde. Het fonds houdt zich onder meer bezig met sociaal werk voor minderbedeelden. De media melden dat het om de volledige erfenis gaat. Dat zou betekenen dat ook de persoonlijke bezittingen, zoals juwelen en kunst, aan de stichting worden nagelaten. Onduidelijk is of de stichting deze bezittingen gaat beheren, of zal laten veilen om het geld te gebruiken voor de stichting. Hoe dan ook: de koninklijke familie van België krijgt niks. Fabiola en Boudewijn hadden overigens geen kinderen. Juwelenliefhebbers hadden gehoopt dat Fabiola's imposante juwelencollectie naar koningin Mathilde zou gaan, maar dat lijkt dus niet te gebeuren. 

06 december 2014 - 19:12 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties