×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Fabiola's erfenis naar goed doel

Familie krijgt niets

Fabiola's erfenis naar goed doel

De overleden Belgische koningin Fabiola schenkt al haar bezittingen aan het goede doel, melden Belgische media. De erfenis gaat naar het Hulpfonds van de Koningin.


Dat werd opgericht in 1960, toen Fabiola met koning Boudewijn trouwde. Het fonds houdt zich onder meer bezig met sociaal werk voor minderbedeelden. De media melden dat het om de volledige erfenis gaat. Dat zou betekenen dat ook de persoonlijke bezittingen, zoals juwelen en kunst, aan de stichting worden nagelaten. Onduidelijk is of de stichting deze bezittingen gaat beheren, of zal laten veilen om het geld te gebruiken voor de stichting. Hoe dan ook: de koninklijke familie van België krijgt niks. Fabiola en Boudewijn hadden overigens geen kinderen. Juwelenliefhebbers hadden gehoopt dat Fabiola's imposante juwelencollectie naar koningin Mathilde zou gaan, maar dat lijkt dus niet te gebeuren. 

06 december 2014 - 19:12 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties