×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Veel lof voor prinses Elisabeth na toespraak

Dochter Belgisch koningspaar leert nog geen Duits

Veel lof voor prinses Elisabeth na toespraak

De Belgische prinses Elisabeth heeft de Duitse zin die ze afgelopen vrijdag sprak tijdens een toespraak bij de herdenkingsdienst Lichtfront in Ploegsteert speciaal ingestudeerd. De 12-jarige heeft op school pas over twee jaar Duits op het rooster staan, maar wilde haar zelfgeschreven toespraak in alle drie landstalen - Nederlands, Frans en Duits - houden.


En hoewel het maar een korte zin was - ‘dat het aan de jongeren is om de fakkel hoog te houden en zo een lichtfront te vormen’ - was er op sociale media meteen veel lof voor de drietalige toekomstige troonopvolgster, zo schrijft Het Nieuwsblad in de zondagseditie.

''De prinses leert momenteel inderdaad nog geen Duits'', bevestigde het paleis. ''Maar omdat voor de symboliek van het moment zowel het Nederlands, het Frans als het Duits belangrijk waren, werd ervoor gekozen om de drie landstalen in de tekst op te nemen. Die zin heeft ze daar speciaal voor ingestudeerd'', aldus Het Nieuwsblad. En ze sprak de zin accentloos uit.

Bekijk hier de toespraak van prinses Elisabeth.

In 2011 had de toen 9 jaar oude prinses, die naar een Nederlandstalige school gaat, al indruk gemaakt met een toespraak in goed Nederlands bij de opening van het Gentse kinderziekenhuis dat haar naam draagt. ''Een communautaire speech die de koninklijke familie niet minder populair zal maken in Vlaanderen'', luidde het toen.

Foto: BuzzR
19 oktober 2014 - 14:51 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties