×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Veel lof voor prinses Elisabeth na toespraak

Dochter Belgisch koningspaar leert nog geen Duits

Veel lof voor prinses Elisabeth na toespraak

De Belgische prinses Elisabeth heeft de Duitse zin die ze afgelopen vrijdag sprak tijdens een toespraak bij de herdenkingsdienst Lichtfront in Ploegsteert speciaal ingestudeerd. De 12-jarige heeft op school pas over twee jaar Duits op het rooster staan, maar wilde haar zelfgeschreven toespraak in alle drie landstalen - Nederlands, Frans en Duits - houden.


En hoewel het maar een korte zin was - ‘dat het aan de jongeren is om de fakkel hoog te houden en zo een lichtfront te vormen’ - was er op sociale media meteen veel lof voor de drietalige toekomstige troonopvolgster, zo schrijft Het Nieuwsblad in de zondagseditie.

''De prinses leert momenteel inderdaad nog geen Duits'', bevestigde het paleis. ''Maar omdat voor de symboliek van het moment zowel het Nederlands, het Frans als het Duits belangrijk waren, werd ervoor gekozen om de drie landstalen in de tekst op te nemen. Die zin heeft ze daar speciaal voor ingestudeerd'', aldus Het Nieuwsblad. En ze sprak de zin accentloos uit.

Bekijk hier de toespraak van prinses Elisabeth.

In 2011 had de toen 9 jaar oude prinses, die naar een Nederlandstalige school gaat, al indruk gemaakt met een toespraak in goed Nederlands bij de opening van het Gentse kinderziekenhuis dat haar naam draagt. ''Een communautaire speech die de koninklijke familie niet minder populair zal maken in Vlaanderen'', luidde het toen.

Foto: BuzzR
19 oktober 2014 - 14:51 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties