×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Niemand wil op bezoek komen

Door Marc van der Linden

Nu de eerste balans opgemaakt kan worden van het koningschap van Willem-Alexander, als hij op 30 april aanstaande vijf jaar op de troon zit, zal het grootste deel vooral uit complimenten bestaan. Het gaat goed met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze zijn zichzelf gebleven en door het koningschap zelfs wat dichterbij gekomen dan in de periode daarvoor. Er worden selfies gemaakt met het publiek, handen geschud en de media hebben de koning en de koningin veel voor de camera’s gehad.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Elisabeth maakt indruk met zelfgeschreven tekst

Tijdens herdenking Eerste Wereldoorlog

Prinses Elisabeth maakt indruk met zelfgeschreven tekst

De Belgische prinses Elisabeth zorgde vrijdagavond voor beroering en ontroering tijdens een massale herdenking van de Eerste Wereldoorlog in West-Vlaanderen. Tijdens het lichtspektakel Lichtfront, waarmee de frontlinie van 100 jaar geleden werd nagebootst met vuren en fakkels, had Elisabeth een opmerkelijke rol.


De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde sprak tijdens het slotstuk in Ploegsteert een zelfgeschreven tekst in de drie landstalen uit, meldt persbureau Belga. "We zullen hen die hier gevallen zijn nooit vergeten. Het is nu aan ons, aan de jongeren, om de fakkel hoog te houden en net zoals vandaag een lichtfront te vormen", vatte de 12-jarige prinses de opzet van Lichtfront samen.

Langs het voormalige Belgische front in de Eerste Wereldoorlog werden door 8400 vrijwilligers vuren en fakkels ontstoken en grote brandende kunstwerken getoond. Het vuurspektakel speelde zich af langs de strook land van 84 kilometer tussen de West-Vlaamse kust bij Nieuwpoort en Ploegsteert aan de Franse grens bij Armentières. Er deden ook groepen jonge fakkeldragers mee uit Nederland, dat in WO I neutraal was. De Belgische koning Filip en koningin Mathilde waren vrijdagavond bij de afsluiting in Ploegsteert.

"Ik was echt ontroerd op het einde. Ik had nooit verwacht dat dit zoveel teweeg zou brengen. Het was een succes van begin tot eind, van Nieuwpoort tot Ploegsteert. Dit is fantastisch voor de provincie, als organisator van Lichtfront. We wilden vele mensen betrekken en we hebben er velen gelukkig gemaakt. Dat geeft enorme voldoening", zei gedeputeerde Guido Decorte van de provincie West-Vlaanderen vrijdagavond na afloop van het lichtspektakel.

 

Foto: BuzzR
18 oktober 2014 - 10:53 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties