×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Astrid mag minder vaak op pad

Helft Belgische handelsmissies geschrapt

Prinses Astrid mag minder vaak op pad

De Belgische prinses Astrid ziet haar takenpakket beknot worden. De zus van koning Filip mag voortaan nog maar maximaal twee keer op reis met een economische missie. Dit omdat na Vlaanderen ook Brussel en Wallonië stevig hebben geschrapt in hun budget voor de handelsmissies. Nu zijn dat er nog vier per jaar.


Vlaanderen dat 1,6 miljoen euro bijdraagt aan het budget van 5,5 miljoen voor de promotie van het Belgische bedrijfsleven, besloot eerder dit jaar al om de bijdrage aan het Agentschap voor Buitenlandse Handel te verminderen. Vlaanderen zou voortaan ook eigen handelsmissies organiseren, zonder koninklijk boegbeeld en zonder Brussel en Wallonië.

Aanvankelijk wilden de andere landsdelen, die naar rato meebetalen aan de reizen, vasthouden aan het ritme van vier missies per jaar. Maar toen alles nog eens werd doorgerekend, bleek daarvoor geen geld meer.

Ontgoocheld

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is ontgoocheld dat de prinses minder op reis kan met bedrijfsleiders. ''Hoe meer onze ondernemingen exporteren, hoe beter voor onze kleine, open economie. Met de prinselijke missies hebben we een ideaal promotie-instrument", aldus VBO-directeur Pieter Timmermans in het Nieuwsblad.

Prinses Astrid, die in haar rol opvolgster is van haar broer Filip, gaat komende week in het gezelschap van 300 zakenlieden nog wel naar Colombia en Peru. Volgende maand staat een economische missie naar Maleisië en Singapore op de agenda en in het voorjaar is nog een reis naar het Midden-Oosten gepland. Daarna moet er een nieuwe opzet worden gemaakt.

Foto: BuzzR
16 oktober 2014 - 12:06 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties