×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning Filip onder vuur om jagen

Dierenbeschermers zijn boos

Koning Filip onder vuur om jagen

Koning Filip moet zijn jachtgeweer in de kast laten en de herten en hinden op het koninklijk domein Ciergnon in de Ardennen ongemoeid laten. Dat vindt de Vlaamse dierenbeschermings-organisatie Gaia. "Weerloze dieren doden: Sire, geeft u daarmee uw kinderen het meest stichtende voorbeeld?", vraagt Gaia in een emotionele oproep aan de Belgische koning, zo meldt Het Nieuwsblad dinsdag.


Filip, die maandag werd gesignaleerd bij een bezoek aan een Brusselse wapenhandelaar, heeft toestemming van het Waalse agentschap Natuur en Bos om 90 hinden te doden. Op deze manier wordt het wildbestand in evenwicht gehouden. Op ander wild, zoals everzwijnen, staat geen beperking. Uitnodigingen voor een koninklijke jachtpartij zijn zeer gewild onder de 'fine fleur van de adel en de zaken- en diplomatieke wereld", aldus Het Nieuwsblad.

Dierenrechtenorganisatie Gaia is boos. "Jagen is een vorm van geweld, waarvan onschuldige, weerloze dieren het slachtoffer zijn. Het is een schande dat een koning zich daaraan waagt", zegt Gaia-voorman Michel Vandenbosch.

De jacht en de adel zijn een historische twee-eenheid, al was het maar omdat de adel van oudsher over land beschikte en vaak exclusieve jachtrechten had. Dat is tegenwoordig anders, maar in de meeste koninklijke families is jagen nog steeds populair. Prins Philip organiseert jachtpartijen op de koninklijke landgoeden Balmoral en Sandringham, de Deense prins-gemaal Henrik houdt ze in Denemarken en ook Willem-Alexander is een liefhebber.

Foto: BuzzR
30 september 2014 - 09:44 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties