×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Delphine Boël aangekomen bij de rechtbank

Kunstenares vecht om erkenning door koning Albert

Delphine Boël aangekomen bij de rechtbank

Delphine Boël is dinsdag gearriveerd bij de rechtbank in Brussel voor de rechtszaak die zij heeft aangespannen tegen de Belgische koning Albert II om hem te dwingen DNA af te staan voor een vaderschapstest. Ze vecht al jaren om erkenning door Albert, van wie zij beweert dat hij haar biologische vader is.


Boël eiste in juni vorig jaar dat Albert DNA zou afstaan, maar toen was hij nog zittend koning en volgens de wet 'onschendbaar'. Kort daarna trad hij echter af ten gunste van zijn zoon Filip, waardoor een juridische procedure nu doorgang kon vinden.

Onlangs is uit een DNA-test gebleken dat de wettige vader van de kunstenares, Jacques Boël, niet haar biologische vader kan zijn. De 46-jarige Boël is volgens haar advocaat mr. Alain de Jonge niet uit op geld, maar op erkenning.

De advocaat zegt dinsdag in Het Laatste Nieuws dat hij aan het begin van de zitting gaat vragen om publiek en pers toe te laten. "Er is al zo veel verschenen over hun privéleven. Ik zie dan ook geen reden voor gesloten deuren."

Foto: BuzzR
23 september 2014 - 10:23 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties