×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

België maakt zich op voor zaak-Boël

Delphine Boël streeft naar erkenning vaderschap door koning Albert

België maakt zich op voor zaak-Boël

Delphine Boël streeft al jaren naar erkenning door haar vader koning Albert. Dinsdag wordt een belangrijke dag voor de buitenechtelijke dochter van de Belgische koning. Achter gesloten deuren beginnen in de burgerlijke rechtbank van Brussel de pleidooien in de zaak-Boël.


Delphine Boël wil met het proces bereiken dat koning Albert II als haar vader erkend wordt. Naar eigen zeggen wordt ze soms gediscrimineerd als zijn vermoedelijke dochter. Alle partijen hebben hun argumenten en visies al vooraf schriftelijk ingediend. Dinsdag mogen ze die mondeling toelichten.

Boël begon in juni 2013 een procedure waarin ze het vaderschap van haar wettige vader Jacques Boël betwistte. De kunstenares daagde de koning voor de rechtbank om te bereiken dat hij een DNA-test zou doen. Ze dagvaardde ook Alberts kinderen Filip en Astrid, omdat Albert II toen nog door koninklijke onschendbaarheid beschermd was en de vaderschapstest kon weigeren.

Na de troonswisseling vorig jaar annuleerde Boël deze procedure en begon ze een nieuw proces waarbij enkel Albert II gedagvaard werd. De krant Le Soir berichtte vrijdag dat Jacques Boël de 'ontkenning van het vaderschap' dinsdag niet zal aanvechten. Hij zou dus bereid zijn te erkennen dat Delphine zijn biologische dochter niet is.

Foto: BuzzR
19 september 2014 - 16:10 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties