×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Claire vraagt steun voor zwager

Wandeltocht om geld in te zamelen voor gewonde militairen

Prinses Claire vraagt steun voor zwager

De Belgische prinses Claire vraagt steun voor haar zwager Steve Grant die aan een wandeltocht is begonnen van Apsley House in Londen naar de boerderij Hougoumont bij Waterloo in België. Hij wil met de wandeling van 260 kilometer geld ophalen voor Hulp voor Helden. Dat is een stichting die steun geeft aan militairen die gewond zijn geraakt bij acties in Afghanistan en Irak.


Steve Grant werd tot zijn actie aangespoord door de recente herdenkingen van de 70e verjaardag van D-Day, de 100e verjaardag van het begin van de Eerste Wereldoorlog en de aanstaande herdenking van 200 jaar sinds de slag bij Waterloo. ''Dat doet ons stilstaan bij de opofferingen die voor onze vrijheid zijn gemaakt'', aldus Grant in een uitleg.

Hij is op 4 september aan zijn tocht begonnen en hoopt op 18 september in Waterloo aan te komen. ''Mijn zwager loopt voor de gewonden, terwijl Laurent degenen herdenkt die nooit meer terugkwamen'', aldus Claire, met een verwijzing naar de herdenking in Antwerpen die prins Laurent zondag bijwoonde.

Steve Grant werkt als ‘conference officer’ bij de permanente vertegenwoordiging van Groot-Brittannië bij de Europese Unie. Hij is getrouwd met Joanna, de oudere zus van prinses Claire. Joanna werkt bij de Britse ambassade in de Belgische hoofdstad.

Foto: BuzzR
08 september 2014 - 14:15 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties