×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

William: 'Onze aanwezigheid getuigt van kracht en verzoening'

Britse prins vertegenwoordigt koningin Elizabeth bij herdenking WOI

William: 'Onze aanwezigheid getuigt van kracht en verzoening'

Prins William heeft de Belgen maandag bedankt voor hun inspanningen toen de Eerste Wereldoorlog 100 jaar geleden uitbrak. "Uw opoffering was van cruciaal belang. Het verzet dat in 1914 werd geboden, zorgde ervoor dat de geallieerde troepen zich konden hergroeperen", aldus William bij de herdenking in de Belgische plaats Luik.


"U bent heel moedig geweest en dan bedoel ik niet alleen de strijdkrachten, ook de burgers van België", vervolgde de kleinzoon van koningin Elizabeth, die samen met zijn vrouw Catherine naar de herdenking was gekomen. "Vanavond zullen Catherine en ik naar de begraafplaats gaan in Ieper waar de doden van beide landen liggen begraven."

Namens de koningin zei William dat hij het een eer vond om de herdenking bij te wonen. "De vrede die wij genieten, wil niet alleen zeggen dat er niet wordt gevochten. Het gaat veel verder dan dat. Dat we hier vandaag met z'n allen zijn, getuigt van kracht en verzoening."

Foto: BuzzR
04 augustus 2014 - 12:15 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties