×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

William: 'Onze aanwezigheid getuigt van kracht en verzoening'

Britse prins vertegenwoordigt koningin Elizabeth bij herdenking WOI

William: 'Onze aanwezigheid getuigt van kracht en verzoening'

Prins William heeft de Belgen maandag bedankt voor hun inspanningen toen de Eerste Wereldoorlog 100 jaar geleden uitbrak. "Uw opoffering was van cruciaal belang. Het verzet dat in 1914 werd geboden, zorgde ervoor dat de geallieerde troepen zich konden hergroeperen", aldus William bij de herdenking in de Belgische plaats Luik.


"U bent heel moedig geweest en dan bedoel ik niet alleen de strijdkrachten, ook de burgers van België", vervolgde de kleinzoon van koningin Elizabeth, die samen met zijn vrouw Catherine naar de herdenking was gekomen. "Vanavond zullen Catherine en ik naar de begraafplaats gaan in Ieper waar de doden van beide landen liggen begraven."

Namens de koningin zei William dat hij het een eer vond om de herdenking bij te wonen. "De vrede die wij genieten, wil niet alleen zeggen dat er niet wordt gevochten. Het gaat veel verder dan dat. Dat we hier vandaag met z'n allen zijn, getuigt van kracht en verzoening."

Foto: BuzzR
04 augustus 2014 - 12:15 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties