×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Filip: 'We moeten de vrede waarborgen'

Belgische koning spreekt bij herdenking WOI

Filip: 'We moeten de vrede waarborgen'

Koning Filip heeft een toespraak gehouden bij de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in Luik. De Belgische vorst vertelde dat er veel is geofferd in deze oorlog, maandag is het precies 100 jaar geleden dat de Duitsers België aanvielen.


"Er is sindsdien een lange weg afgelegd. En deze herdenking is nodig om de toekomst vorm te geven", zei de koning in het Frans. Later in zijn toespraak schakelde hij over op het Nederlands. De koning bedankte de landen die aan Belgische zijde hebben gevochten. ''Deze oorlog moest de laatste zijn, er werden verdragen ondertekend en er werd vooruitgang geboekt. Maar de hoop op vrede werd al snel de grond ingeboord", aldus Filip. "Amper twintig jaar daarna kwam er een nog wredere oorlog."

De Belgische koning blikte in zijn toespraak ook vooruit. "We moeten beslissingen nemen om de vrede te waarborgen. Deze uitdaging is nog steeds zeer groot. We moeten ons richten op de toekomst. Een vreedzaam Europa, een verenigd Europa, een democratisch Europa. Onze voorouders droomden ervan en wij hebben het. Laten we het koesteren."

Bij de herdenking zijn verschillende royals aanwezig. Prins William en zijn vrouw Catherine vertegenwoordigen koningin Elizabeth. En ook de Spaanse koning Felipe is bij de herdenking aanwezig.

Foto: BuzzR
04 augustus 2014 - 11:47 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties