×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Fabiola niet naar herdenking

Ze beperkt haar inspanningen tot een minimum

Koningin Fabiola niet naar herdenking

Koningin Fabiola is te broos om donderdag de mis bij te wonen die wordt gehouden ter nagedachtenis aan haar op 31 juli 1993 overleden echtgenoot koning Boudewijn. Haar gezondheid is fragiel, zo melden Vlaamse media op de sterfdag van de 21 jaar geleden gestorven koning.


Fabiola heeft osteoporose, een ouderdomsziekte die haar botten verzwakt. Daarnaast lijdt ze aan zuurstoftekort in haar bloed. Ze kan moeilijk zelfstandig ademen en ligt geregeld aan de beademing, aldus Het Nieuwsblad. Haar laatste publieke optreden was precies een jaar geleden bij de mis in Laken. De krant vraagt zich dan ook af of Fabiola (86) nog een keer te zien zal zijn.
Volgens Het Nieuwsblad brengt Fabiola haar dagen in alle rust door. "Ze loopt nog een beetje en ze leest wat, maar ze moet de inspanningen tot een minimum beperken. Ze is hoofdzakelijk aan haar rolstoel gekluisterd. Geregeld krijgt ze bezoek van koningin Mathilde, wat haar zichtbaar deugd doet”, aldus ingewijden tegenover de krant.
 

Foto: BuzzR
31 juli 2014 - 10:58 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties