×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Niemand wil op bezoek komen

Door Marc van der Linden

Nu de eerste balans opgemaakt kan worden van het koningschap van Willem-Alexander, als hij op 30 april aanstaande vijf jaar op de troon zit, zal het grootste deel vooral uit complimenten bestaan. Het gaat goed met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze zijn zichzelf gebleven en door het koningschap zelfs wat dichterbij gekomen dan in de periode daarvoor. Er worden selfies gemaakt met het publiek, handen geschud en de media hebben de koning en de koningin veel voor de camera’s gehad.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Fabiola niet naar herdenking

Ze beperkt haar inspanningen tot een minimum

Koningin Fabiola niet naar herdenking

Koningin Fabiola is te broos om donderdag de mis bij te wonen die wordt gehouden ter nagedachtenis aan haar op 31 juli 1993 overleden echtgenoot koning Boudewijn. Haar gezondheid is fragiel, zo melden Vlaamse media op de sterfdag van de 21 jaar geleden gestorven koning.


Fabiola heeft osteoporose, een ouderdomsziekte die haar botten verzwakt. Daarnaast lijdt ze aan zuurstoftekort in haar bloed. Ze kan moeilijk zelfstandig ademen en ligt geregeld aan de beademing, aldus Het Nieuwsblad. Haar laatste publieke optreden was precies een jaar geleden bij de mis in Laken. De krant vraagt zich dan ook af of Fabiola (86) nog een keer te zien zal zijn.
Volgens Het Nieuwsblad brengt Fabiola haar dagen in alle rust door. "Ze loopt nog een beetje en ze leest wat, maar ze moet de inspanningen tot een minimum beperken. Ze is hoofdzakelijk aan haar rolstoel gekluisterd. Geregeld krijgt ze bezoek van koningin Mathilde, wat haar zichtbaar deugd doet”, aldus ingewijden tegenover de krant.
 

Foto: BuzzR
31 juli 2014 - 10:58 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties