×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Albert en Paola niet bij nationale feestdag

Voormalig vorstenpaar op vakantie in het buitenland

Albert en Paola niet bij nationale feestdag

Koning Albert en koningin Paola waren maandagmorgen niet aanwezig op het Te Deum in Brussel. "Ze zijn met vakantie in het buitenland", laat de woordvoerder van het paleis weten aan persbureau Belga. "Koning Albert had ons dat al lange tijd geleden laten weten."


Koning Albert heeft bovendien op 7 juli een chirurgische ingreep ondergaan aan de hoofdhuid. Het gaat om een soortgelijk letsel waarvoor Albert II in november 2011 al eens werd behandeld aan de neus. Toen liet het paleis ook weten dat de koning een herstelperiode in acht moest nemen.

De traditionele kerkelijke (Te Deum-)viering in de Sint-Michiel en de Sint-Goedelekathedraal in Brussel werd bijgewoond door koning Filip en koningin Mathilde. Prinses Astrid en haar echtgenoot prins Lorenz waren bij het Te Deum in de Sint-Salvatorkathedraal in Brugge, terwijl prins Laurent en prinses Claire hetzelfde deden in de Sint-Aubainkathedraal in Namen. De koninklijke familie woont maandagnamiddag nog het militair defilé bij en brengt vervolgens een bezoek aan de festiviteiten in het Warandepark.

Foto: BuzzR
21 juli 2014 - 16:10 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties