×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jordaanse koning wilde geen staatsbezoek meer

Door Marc van der Linden

Op 30 april zit Willem-Alexander vijf jaar op de troon en dat zal voor velen een mooi moment zijn om te kijken wat er goed en fout is gegaan in zijn regeerperiode. Er is veel verbeterd en Nederland is snel gewend geraakt aan het nieuwe koningspaar, dat onverminderd populair is.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Kinderen Filip en Mathilde bij viering feestdag

Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore bij kerkdienst

Kinderen Filip en Mathilde bij viering feestdag

Koning Filip en koningin Mathilde hebben maandag hun vier kinderen meegenomen naar de dankdienst - het Te Deum - in de kathedraal van Brussel aan het begin van de Belgische nationale feestdag. De vier waren nog niet eerder mee geweest, ook vorig jaar niet toen hun vader kort na de kerkdienst werd ingehuldigd als nieuwe koning. Bij die plechtigheid waren ze overigens wel aanwezig.


Het Belgische koningspaar kiest ervoor hun vier kinderen - twee meisjes en twee jongens, Elisabeth en Eléonore, Gabriël en Emmanuel - met mondjesmaat te laten deelnemen aan publieke evenementen, en meestal onaangekondigd. Troonopvolgster prinses Elisabeth gaat al wat vaker mee en heeft in tegenstelling tot haar Nederlandse collegaatje Amalia ook al een paar officiële handelingen verricht.

De koningskinderen deden voor de kathedraal enthousiast mee met het handen schudden van belangstellenden, die in België steevast worden aangeduid als ‘fans’ omdat verder niemand het in zijn hoofd zou halen om op de vrije dag in alle vroegte bij de kathedraal te gaan wachten op de komst van de koninklijke familie.

Die was ten opzichte van vorig jaar, toen er voor het laatst een Te Deum werd gezongen in de regeringstijd van koning Albert II, ondanks de aanwezigheid van de prinsjes en prinsesjes aardig uitgedund. De zieke koningin Fabiola ontbrak, evenals het vakantievierende teruggetreden koningspaar Albert en Paola, alsmede Filips broer en zus. Die zaten wel in de kerk, maar elders. Astrid was met haar man Lorenz bij een Te Deum in Brugge en Laurent en Claire waren in Namen. Zij worden maandagmiddag ook weer verwacht bij het militair defilé in Brussel.

Foto: BuzzR
21 juli 2014 - 13:47 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties