×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Glasnost in het paleis

Door Marc van der Linden

Binnenkijken in Paleis Noordeinde, waar op dat moment het Jordaanse koningspaar op bezoek was. Interviews met een lakei, de kok van de koning, beelden van hoe de tafels gedekt worden en uit de bloemisterij van het paleis. En nu blijkt de familie van Máxima, na jarenlang stilzwijgen, onlangs met een journaliste te hebben gesproken.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Filip schiet wielrenners op weg

Koning geeft startsein voor 5e etappe Tour

Filip schiet wielrenners op weg

De Belgische koning Filip heeft woensdagmiddag in Ieper het startsein gegeven voor de 5e etappe van de Tour de France. De rit voert deels over kasseienstroken naar Arenberg.


Het is geen toeval dat de Tour de France de West-Vlaamse staat heeft aangedaan. In Ieper wordt stilgestaan bij de 100e verjaardag van de start van de Eerste Wereldoorlog in 1914. De Franse militaire erebegraafplaats Saint Charles de Potyze diende als startpunt.

Koning Filip is niet de enige Europese royal die een rol speelt in de tour. Zaterdag waren prins Harry, prins William en diens vrouw Catherine aanwezig bij de start van de Ronde van Frankrijk. De hertogin van Cambridge knipte het startlint door en overhandigde na afloop de gele trui aan etappewinnaar Marcel Kittel.

Begin volgende maand herdenkt België het begin van de oorlog met een grote plechtigheid in Luik. Daar zijn onder anderen ook William en Catherine bij aanwezig.

Foto: BuzzR
09 juli 2014 - 16:18 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties