×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Paleis ontkent dat Filip vliegtuig opeist

Belgisch koningspaar naar Brazilië voor WK voetbal

Paleis ontkent dat Filip vliegtuig opeist

De Belgische koning Filip en koningin Mathilde reizen volgende week naar Brazilië om de Rode Duivels aan te moedigen tijdens hun WK-match tegen Rusland. Ook vicepremiers Pieter De Crem en Didier Reynders reizen mee, net als enkele mensen van de voetbalbond. Het paleis ontkent echter tegenover persbureau Belga dat de koning een vliegtuig heeft 'opgeëist' dat Belgische militairen uit Libanon naar huis moest brengen.


Het Laatste Nieuws citeert vrijdag een ontstemde Belgische militair in Libanon, die volgende week met zijn collega's naar huis terugkeert. Dat gebeurt met een C-130 cargovliegtuig en niet met de Airbus van Defensie. Volgens de krant heeft koning Filip dat toestel 'opgeëist' voor de tweede WK-match van de Belgen, op 22 juni.

Klopt niet, reageert men op het Paleis. "De koning heeft nooit iets gevraagd. Het is de regering die voor de verplaatsing van de officiële delegatie de nodige maatregelen getroffen heeft", verduidelijkt woordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw. "De koning mag om veiligheidsredenen niet met een lijnvlucht vliegen, terwijl de Airbus het enige toestel is dat de trans-Atlantische vlucht met de hele delegatie kan maken."

De kleine Falcon van het leger vliegt mee naar Brazilië als reservetoestel. Maar het vliegtuigje met negen plaatsen kon sowieso niet gebruikt worden om de militairen naar België terug te halen. In legerkringen valt intussen te horen dat inderdaad een C-130 wordt ingezet voor de terugkeer van de soldaten uit Libanon. Dat is echter helemaal niet uitzonderlijk, klinkt het daar nog.

Foto: BuzzR
13 juni 2014 - 14:53 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties