×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Abonnement afsluiten

Volg Royalty op Twitter!

Arme Juliana

Het lezen van het boek van Cees Fasseur is me niet meegevallen. Dat ligt niet aan zijn werk. Het boek is een zeer leesbare, onderbouwde studie naar de eerste huwelijksjaren van Juliana en Bernhard. Fasseur mocht de belangrijkste documenten in het Koninklijk Huisarchief inzien en kreeg daardoor als geen ander een kijkje achter de schermen in het dagelijks leven van de voormalige koningin en haar echtgenoot. Dat levert veel nieuw en onbekend materiaal op. Maar bij het omslaan van elke pagina nam mijn medelijden met Juliana toe.

11 november 2008 - 10:29 |  Redactie |   reacties Lees verder
Paleis Soestdijk

’Wat de pers ook beweert, er is hier genoeg te zien!’ De gids die ons groepje door paleis Soestdijk gaat rondleiden, kijkt me bewust niet aan, maar de boodschap is duidelijk. Met een lachje zeg ik: ’Ik voel me niet aangesproken, hoor.’ En dat is naar waarheid. Wie nog niet geweest is, moet zeker naar paleis Soestdijk gaan. Een unieke kans om het paleis nog te zien zoals het bewoond werd door Juliana en Bernhard. Maar dat neemt niet weg dat het bezoek wel wat teleurstellingen met zich mee brengt. Voor mensen die er nooit geweest zijn, zal het kleiner lijken dan men altijd heeft gedacht. En er is ook veel minder grandeur dan men bij een paleis zou verwachten. Paleis Soestdijk is meer een uit de kluiten gevallen woonhuis, waar zich heel veel heeft afgespeeld. Dat men nu binnen de muren kan kijken, is heel bijzonder. En eigenlijk zou iedereen dat moeten doen.

24 oktober 2008 - 15:11 |  Redactie |   reacties Lees verder
Mijn favoriete koningin

Koningin Elizabeth kan bij mij weinig verkeerd doen. Ik heb een zwak voor de Engelse vorstin omdat ik haar een koningin pur sang vind die de eeuwenoude traditie van haar Huis op een moderne manier voortzet. Dat doet ze consequent, zonder gemaakt populair te doen. Ze valt nooit uit haar rol. Ze is dé Queen, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. In Nederland vind ik het af en toe jammer om vast te stellen dat onze royals het prins of prinses zijn een beetje als een baan van negen tot vijf zien. Een mooi voorbeeld was de ophef over een foto van prinses Máxima met bril. De foto was gemaakt tijdens een werkbezoek van de prinses, maar op een moment dat door de RVD was aangemerkt als een privé-moment. En dus kregen de media die de foto plaatsten het aan de stok met de RVD. Dat zou in Engeland nooit zijn gebeurd. Royal ben je daar 24 uur per dag.

06 oktober 2008 - 13:55 |  Redactie |   reacties Lees verder
Tradities

Nederland en tradities lijken niet zo goed samen te gaan. Na een paar jaar is er meestal al sprake van slijtage en weer een paar jaar later wordt het dan afgeschaft of krijgt een naamsverandering. In de meeste gevallen krijgt een leuk evenement niet eens de kans om een traditie te worden. En zelfs met tradities die de tand des tijds hebben overleefd, wordt er gemakkelijk omgesprongen. Pakjesavond wordt al lang niet meer altijd op vijf december gevierd. Meestal wordt er voor een avond in het weekend voorafgaand aan die dag gekozen. En Sinterklaas dreigt het te gaan verliezen van de Kerstman, die nota bene op onze Sint gebaseerd is. Zelfs bij nieuwe koninklijke tradities lijkt er al snel het klad in te komen.

30 september 2008 - 15:34 |  Redactie |   reacties Lees verder
Wat een ergernis!

Prinsjesdag is een van de weinige Staatstradities die we in ons land hebben. De Gouden Koets, de troonrede, het koffertje en de hoedjes: het hoort er allemaal bij. Maar wat heb ik me gisteren zitten ergeren. Niet aan de koningin, hoor. Zij zag er prachtig uit. Evenals prinses Máxima. De kleding van prinses Laurentien is niet mijn smaak, maar ze heeft in elk geval haar eigen stijl. Net als prinses Margriet. Nee, de ergernis betrof de dames politici. Met name de jonge garde maakt van Prinsjesdag een parodie. Met de meest vreemde dingen op hun hoofd, krijgen ze misschien de lachers op hun hand maar ik zal deze dames politiek nooit meer serieus nemen.

17 september 2008 - 14:28 |  Redactie |   reacties Lees verder
Welkom!

Wat ben ik trots op deze website! Het is een prachtige aanvulling op het succesvolle  tijdschrift Royalty. Op deze website gaan we nieuws brengen én reageren op de actuele gebeurtenissen. En zelf kunt u uiteraard ook uw mening geven.

05 september 2008 - 11:23 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | ... | 50 | 51 | 52 | 53 | volgende »