×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Geheim gehouden

Geheim gehouden

Iedereen heeft recht op zijn geheimpjes, maar over sommige geheimen verbaas je je wel een beetje. Een voorbeeld was het nieuws dat prinses Carolina de Bourbon de Parme onlangs een baby heeft gekregen. De jongste dochter van prinses Irene schonk in Zürich het leven aan een zoon, die zij en haar man Albert Brenninkmeijer de namen Xavier Albert Alphons gaven. Hij is vernoemd naar zijn overgrootvader van zijn moeders kant en vader en grootvader van zijn vaders kant. De kleine Xavier is de eerste kleinzoon voor prinses Irene, die wel zes kleindochters heeft.


Allemaal mooi nieuws, maar de geboorte kwam als een verrassing. Immers: er was geen aankondiging geweest over de zwangerschap van Carolina. Dat wekte wat verbazing, want in de familie De Bourbon de Parme werden onlangs twee andere zwangerschappen wel gewoon aan de media gemeld. Prins Jaime en prins Carlos en hun echtgenotes verwachten in dit nieuwe jaar allebei een kindje. Maar kennelijk vond prinses Carolina het niet nodig om wereldkundig te maken dat zij eveneens in blijde verwachting was. En dat is haar goed recht. Ze is bovendien getrouwd met een telg uit de beroemde Brenninkmeijer-familie, een van de rijkste families van ons land. Ze bezitten onder meer C&A en de leden van deze familie zijn zeer mediaschuw. Kennelijk bevalt dat prinses Caroline wel. Bovendien is haar zoon uiteraard ook een Brenninkmeijer en de ouders zullen voor hem een zo anoniem mogelijk leven wensen.

Carolina kon haar zwangerschap goed geheim houden omdat ze zich het afgelopen jaar in Nederland niet bij officiële momenten heeft laten zien. En omdat ze in Zwitserland woont, kon haar ’geheim’ dus onontdekt blijven. Binnen enkele maanden zal prinses Irene er nog twee kleinkinderen bij hebben. Ze heeft dan negen kleinkinderen en is na een korte inhaalrace dan ineens haar oudere zus Beatrix voorbij, die acht kleinkinderen heeft. Maar zo ver als prinses Margriet, die er elf heeft, is ze (nog!) niet. Irene verhuisde in 2015 van Wijk bij Duurstede naar Den Haag om dichter bij haar kleinkinderen te wonen. Straks wonen er vijf van de negen in de buurt. Maar wat bijna niemand weet, is dat de prinses ook een huis heeft in Zwitserland. Als ze daar is, dan heeft ze de kinderen van Carolina dus in de buurt…

 

Reacties