×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nutteloze vragen

Door Marc van der Linden

Het persmoment met het koninklijk gezin is één van de weinige keren dat je zo’n beetje alles kunt vragen aan de koning en de koningin. Bij staatsbezoeken moet het gaan over het bezoek aan dat land en ook bij andere ontmoetingen met de pers staat van tevoren vast wat het onderwerp van de vragen moet zijn. Maar bij het jaarlijkse persmoment voor de zomervakantie is zo’n regel er niet, al moeten de vragen wel eerst aan de RVD worden doorgegeven.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Geheim gehouden

Geheim gehouden

Iedereen heeft recht op zijn geheimpjes, maar over sommige geheimen verbaas je je wel een beetje. Een voorbeeld was het nieuws dat prinses Carolina de Bourbon de Parme onlangs een baby heeft gekregen. De jongste dochter van prinses Irene schonk in Zürich het leven aan een zoon, die zij en haar man Albert Brenninkmeijer de namen Xavier Albert Alphons gaven. Hij is vernoemd naar zijn overgrootvader van zijn moeders kant en vader en grootvader van zijn vaders kant. De kleine Xavier is de eerste kleinzoon voor prinses Irene, die wel zes kleindochters heeft.


Allemaal mooi nieuws, maar de geboorte kwam als een verrassing. Immers: er was geen aankondiging geweest over de zwangerschap van Carolina. Dat wekte wat verbazing, want in de familie De Bourbon de Parme werden onlangs twee andere zwangerschappen wel gewoon aan de media gemeld. Prins Jaime en prins Carlos en hun echtgenotes verwachten in dit nieuwe jaar allebei een kindje. Maar kennelijk vond prinses Carolina het niet nodig om wereldkundig te maken dat zij eveneens in blijde verwachting was. En dat is haar goed recht. Ze is bovendien getrouwd met een telg uit de beroemde Brenninkmeijer-familie, een van de rijkste families van ons land. Ze bezitten onder meer C&A en de leden van deze familie zijn zeer mediaschuw. Kennelijk bevalt dat prinses Caroline wel. Bovendien is haar zoon uiteraard ook een Brenninkmeijer en de ouders zullen voor hem een zo anoniem mogelijk leven wensen.

Carolina kon haar zwangerschap goed geheim houden omdat ze zich het afgelopen jaar in Nederland niet bij officiële momenten heeft laten zien. En omdat ze in Zwitserland woont, kon haar ’geheim’ dus onontdekt blijven. Binnen enkele maanden zal prinses Irene er nog twee kleinkinderen bij hebben. Ze heeft dan negen kleinkinderen en is na een korte inhaalrace dan ineens haar oudere zus Beatrix voorbij, die acht kleinkinderen heeft. Maar zo ver als prinses Margriet, die er elf heeft, is ze (nog!) niet. Irene verhuisde in 2015 van Wijk bij Duurstede naar Den Haag om dichter bij haar kleinkinderen te wonen. Straks wonen er vijf van de negen in de buurt. Maar wat bijna niemand weet, is dat de prinses ook een huis heeft in Zwitserland. Als ze daar is, dan heeft ze de kinderen van Carolina dus in de buurt…

 

Reacties

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar uw waardering voor Royalty en naar wat u van Royalty verwacht. We zouden u dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!